„A“ reprezentacija Crne Gore odradila je večeras drugi trening u ciklusu priprema za duel kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa selekcijom Poljske.

Drugi radni dan obilježila je dobra atmosfera u redovima „hrabrih sokola“ ali i definitivna potvrda da Marko Baša neće biti u kombinaciji za duel sa Poljacima – defanzivca Lila očekuju tri nedjelje pauze zbog povrede skočnog zgloba.

- U odnosu na trening koji smo imali u ponedjeljak ništa se nije promijenilo i dobro je što je tako. To znači da se niko nije povrijedio. Van tima su Žarko Tomašević i Marko Bakić, dok je Marko Baša došao samo da se javi na okupljanje. Sve ostalo je u najboljem redu, nadam se da će tako i ostati, jer ovakve stvari bi poremetile i mnogo jače ekipe od naše, rekao je selektor Tumbaković.

Kormilar naše selekcije ističe da utakmica sa Poljacima nije najvažnija jer je su sve utakmice u mini ligi kvalifikacija podjednako važne.

- Ne bih rekao da je ova utakmica najvažnija do sada, svaka utakmica je važna. Opet se vraćam na priču o mini ligi, da je ovo takvo takmičenje od deset utakmica u kojem nemamo prava na grešku. Kada bih rekao da je najvažnija ne bih bio u pravu. Mali je fond bodova na raspolaganju, svaki bod je veoma bitan, bilo da se osvoji protiv Kazahstana, Jermenije, Danske... Naš cilj je da do kraja budemo u tonusu i nadam se da smo spremni za to. A kada bih morao da odgovorim na pitanje da li je ova utakmica najvažnija rekao bih da su sve podjednako važne, dodao je selektor „sokola“.

Selektor Tumbakovića smatra da je veoma teško n

- Vidim da poljski mediji pozivaju reprezentaciju na oprez pred dolazak u Podgoricu... Mislim da na isti način razmišlja i njihov selektor. To samo pokazuje visok nivo profesionalnosti, jer dolaze na noge Crnoj Gori koja je savladala Dansku na strani, koja je sa Rumunima igrala neriješeno u Klužu... Zbog svega što znaju moraju da budu oprezni i mobilisani. Poljska karakteriše velika disciplina i to joj je dodatni kvalitet uz pojedinačni koji donose Levandovski, Zjelinski, bočni igrači ili Krihovjak. On ne igra u Pari Sen Žermenu a sjajan je igrač, zaključio je Tumbaković.

Naredni trening naša najbolja selekcija odradiće u srijedu na glavnom terenu Trening kampa FSCG sa početkom u 18:00 časova. Početak brifinga sa predstavnicima medija zakazan je za 17:30 časova.