U20: CRNA GORA - LIBIJA 0:0 (penali 2:4)

Mediteranska reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom kolu Mediteranskih igara od selekcije Libije nakon izvođenja jedanaesteraca, rezultatom 4:2. Mreže su mirovale tokom 120 minuta igre, pa je pobjednik morao biti odlučen izvođenjem jedanaesteraca, jer je i prvi duel dvije selekcije završen bez pogodaka.

Više sreće i koncentracije prilikom izvođenja jedanaesteraca imali su fudbaleri Libije koji su slavili rezultatom 4:2.

Za razliku od prvog meča u kom su izabranici Dušana Vlaisavljevića imali veći broj prilika, u drugom odmjeravanju snaga konkretnija je bila selekcija Libije, koja je u oba poluvremena stvorila po dvije izgledne prilike. Sa druge strane, naša selekcija je u dva navrata mogla do pogotka, ali je Elduani izašao kao pobjednika iz duela sa Savićem i Novovićem.

Mreže su mirovale i u dodatnih 30 minuta igre, pa pobjednik meča i učesnik polufinala odlučen izvođenjem jedanaesteraca. Penal rulet otvorio je Mansor koji je pogodio metu, da bi Novović donio izjednačenje našoj selekciji. U drugoj seriji mreža se tresla nakon udarca Gagoma, dok je Elduani zaustavio udarac Durutovića. Siugrni izvođači u trećoj seriji bili su Altriki i Savić. Pobjednik je odlučen u četvrtoj seriji, u kojoj je nakon pogotka Ahmeda, libijski golman zaustavio udarac Vukovića i obezbijedio pobjedu svom timu.

Libija je pobjedom u drugom kolu osigurala prvo mjesto u grupi C i plasman u polufinale Mediteranskih igara, dok će naša selekcija igrati za plasman od petog do osmog mjesta. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crna Gora - Libija 0:0 (penali 2:4)

Peskara - Stadion: "Biondi".
Gledalaca: 700.
Žuti kartoni:
Martinović (Crna Gora) - Elzaredi, Abubaker (Libija)

Sudija: Mauro Berognoci (Italia).

Crna Gora: Dragojević, Vuković, Savić, Vukčević, Kašćelan, Martinović, Kajević (Durutović), Radulović. Nerić (Seratlić), Kostić (Novović), Bogdanović.

Libija: Eldanuni, Elgramadi, Gagom, Mansor, Abubaker, Elzaredi (Elmašhaš), Altriki, Isa (Sudani), Grein (Šarif), Ekrava, Ahmed.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rezultati

Grupa A
Italija - Grčka 3:1

Tabela:

1. Italija 2 1 1 0 4:1 4
2. Grčka 1 1 1 0 5:3 3
3. Sirija 1 0 1 0 1:1 1

Grupa B
Francuska - Malta 1:0

Tabela:

1. Francuska 2 2 0 0 3:0 6
2. Turska 2 1 0 1 5:2 3
3. Malta 2 0 0 2 0:6 0



Grupa C
Crna Gora - Libija 0:0 (penali 2:4)

Grupa D
Španija - Albanija 3:0

Tabela:

1. Španija 2 1 1 0 5:2 4
2. Tunis 2 1 1 0 4:3 4
3. Albanija 2 0 0 2 1:5 0