Fudbaleri Rudara po drugi put ove sezone bili su bolji od Budućnosti. Pljevljaci su jedini tim koji je u dosadašnjem toku šampionata uspio da porazi „plavo-bijele“. Ekipa Milana Lešnjaka do pobjede je došla zahvaljujući Milošu Zečeviću koji je mrežu Podgoričana zatresao u posljednjem minutu prvog dijela susreta.

Poraz lidera nije uspjela da iskoristi ekipa Mladosti koja je pred svojim navijačima remizirala sa Lovćenom. Aktuelni šampion, nakon 20 odigranih kola, zaostaje osam bodova za gradskim rivalom u borbi za titulu prvaka.

Grbalj je bio ubjedljiv pred svojim navijačima u odmjeravanju snaga sa ekipom Dečića. „Trikolori“ su već do poluremena došli do dva gola prednosti, zahvaljujući Kordiću i Milanu Careviću, da bi u nastavku susreta Ajković postavio konačan rezultat susreta.

Sutjeska je do sva tri boda u duelu sa Iskrom došla nakon preokreta. Danilovgrađani su u 26. minutu preko Paunovića došli do prednosti, da bi do odlaska na odmor Stevan Kovačević pogotkom sa bijele tačke poravnao rezultat, da bi Krstović autogolom donio sva tri boda ekipi Nikole Rakojevića.

Važne bodove u borbi za opstanak upisao je Bokelj. Kotorani su pred svojim navijačima savladali Jedinstvo i došli na bod zaostatka u odnosu na Iskru koja zauzima deveto mjesto na tabeli.  

Posljednji meč 20. kola, u kojem se sastaju Zeta i Petrovac, igra se u nedjelju od 14:00 časova.

Rezultati
Rudar – Budućnost 1:0

Miloš Zečević 45'
Mladost - Lovćen 0:0
Sutjeska - iskra 2:1
Stevan Kovačević 37' (p), Željko Krstović (a.g.) 79'  - Rodoljub Paunović 26'
Grbalj – Dečić 3:0
Šaleta Kordić 6', Milan Carević 19', Srđan Ajković 59'
Bokelj – Jedinstvo 2:1
Aleksandar Macanović 22', Dejan Pržica 80' - Vladimir Boričić 47'
Nedjelja
Zeta – Petrovac 14:00h (TV prenos)