Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 1:0 od vršnjakinja iz Albanije u prijateljskom meču koji je danas odigran u Draču.

Jedna greška u prvom dijelu susreta, koju su protivnice uspjele da iskoriste, koštala je izabranice Derviša Hadžisomanovića povoljnijeg rezultata.

Albanke su pitanje pobjednika riješile je u 25. minutu zahvaljujući Mirtoljari koja je iskoristila lošu reakciju naše defanzivne linije da sa par metara pošalje loptu u nebranjenu mrežu.

Naša selekcija imala je nekoliko prilika da dođe do izjednačenja, ali su defanzivci domaćeg tima i nedostatak koncentracije u finišu napada kod naših igračica uticale da mreža Albanije ostane netaknuta.

- Zadovoljni smo prvom provjerom omladinske ekipe u ovoj godini. U veoma borbenoj i dobroj utakmici imali smo nekoliko prilika koje nijesmo uspjeli da iskoristimo. Generalno smo zadovoljni igrom, dok je rezultat još uvijek u drugom. Imamo nekoliko igračica koje su već u seniorskom timu a imaće pravo da igraju kvalifikacije za omladinsku reprezentaciju, tako da ćemo sa njima dobiti još kvaliteta, rekao je selektor Hadžiosmanović.


Albanija – Crna Gora 1:0

Stadion Loni Papuci, Drač.

Sudija: Krešnika Džapi (Albanija).

Strijelac
1:0
– Klarita Mirtoljari 25'

ALBANIJA: Fabiola Mulja, Džulia Džindole, Sabina Kasa, Silvana Jova, Maria Nicku, Bjorna Doko, Vanesa Levenaj (Debora Digli (Edlira Cerkini)), Uendi Muja, Sara Begaljo, Klarita Mirtoljari (Esi Lufo), Ilaria Zarka (Alketa Ragami).
Selektor: Nevil Dede.

CRNA GORA: Ivana Čabarkapa, Tamara Tošić, Ana Novović, Vasilisa Nikolić (Tamara Tripković (Kasandra Moračanin)), Tamara Čogurić, Biljana Lončar, Danka Topalović (Jovana Golović), Jelena Vujadinović, Andrea Vučić, Biljana Vraneš, Jovana Brašnjo.
Selektor: Derviš Hadžiosmanović.