Drugi prijateljski meč mlađih kadetskih reprezentacija Crne Gore i Slovačke završen je remijem bez pogodaka.

„Sokoli“ su odigrali još jedan dobar meč protiv Slovaka, ali dobru igru nisu uspjeli da krunišu pobjedom. Miličkovićevi izabrnaici na današnjem meču stvorili su nekoliko izglednih prilika ali je mreža Slovaka nažalost ostala netaknuta.

U prvom dijelu susreta gosti su u dva navrata pokušali da dođu do pogotka, ali je Živanović dobrim intervencijama zaustavio pokušaje protivnika.

Nastavak susreta u potpunosti je priprao našoj selekciji, koja je imala četiri izglednie prilike da zatrese mrežu rivala. Glavni akter svih izglednih situacija pred golom gostiju bio je Nikša Vujanović.

Prvi put ljevonogi napadač je zaprijetio u 48. minutu ali je golman Slovačke izašao kao pobjednik iz duela jedan na jedan. U 70. minutu Vujanović se još jednom našao oči u oči sa Sinekom nakon odličnog dodavanja Gaševića ali je njegov udarac desnom nogom bio nedovoljno dobar da se savlada čuvar mreže gostiju.

Već u sljedećem napadu naš napadač je još jednom zaprijetio, ovog puta šutirao je lijevom nogom, ali je lopta završila iznad gola. Samo minut kasnije Vujanović je iskoristio grešku protivničke odbrane, dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora ali je lopta završila tik iznad prečke.

- I u ovoj utakmici smo odigrali disciplinovano, agresivno, onemogućili protivnika da dođe do tečnije igre a uz to smo djelovali mnogo bolje i kvaltietnije sa loptom u odnosu na prvu utakmicu. Imali smo i četiri izgledne prilke koje smo morali realizovati. Zakazala je završnica i to je segment na čijem poboljšanju se mora raditi u narednom periodu. Možemo biti zadovoljni načinom na koji su momci pokušavali da igraju i dođu do protivničkog gola u oba meča. Iskoristili smo priliku da vidimo sve igrače a uz to doprinos su dali i igrači koji su po prvi put sa nama. Moram istaći i da je vidljiv napredak u odnosu na prikazano u utakmicama sa Rumunijom, rekao je selektor Miličković.


Crna Gora – Slovačka 0:0

Podgorica, Trening kamp FSCG.

Sudija: Nikola Cvijović (Crna Gora).

Crna Gora: Lazar Živanović, Matija Drinčić, Mirko Milikić, Egzon Dinoša (Luka Todorović), Andrija Krivokapić (Vaid Eminović), Lazar Rakočević (Ognjen Gašević), Nikša Vujanović, Kenan Nikočević (Andrej Pupović), Amir Muzurović, Jovan Mirković (Abdel Osmanović), Matija Račić (Ilija Vujović). Selektor: Boris Miličković.

Slovačka: Viliam Hinek, Radovan Valentin, Marek Luščik (Oliver Burian), Samuel Lavrinčik (Simon Kozak), Martin Užik (Marian Tandara), Matuš Mali, David Strelec (Samuel Benović), Tomaš Nemčik, Ivan Mesik (Filip Nađ), Sebastian Gembicki (Samuel Datko), Jakub Buco (Adan Goljan). Selektor: Ladislav Hudlec.