Dva kola prije kraja fudbaleri Budućnosti ovjerili su titulu jesenjeg praka Telekom 1. CFL. „Plavo-bijeli“ su priredili još jednu goleadu svojim navijačima u duelu sa Lovćenom i na pravi način iskoristili kiks Mladosti u Tuzima da povećaju bodovnu zalihu u odnosu na gradskog rivala.

Izabranici Miodraga Vukotića brzo su zaoravili loše izdanje u Bijelom Polju i remi sa Jedinstvom, pa su samo tri dana kasnije pred svojim navijačima do vrha napunili mrežu Lovćena. Lider je već do poluvremena došao di četiri gola prednosti – mrežu Cetinjana u prvom dijelu dva puta je tresao Milivoje Raičević, dok su po jednom bili precizni Radunović i Vujović, da bi konačan rezultat sredinom drugog dijela postavio Đalović.

Dva kola prije kraja jesenjeg dijela aktuelni šampion, ekipa Mladosti, ima osam bodova manje od lidera. „Romantičari“ su u 15. kolu Telekom 1. CFL poraženi na gostovanju Dečiću rezultatom 2:0. Tuzani su otpor čete Nikole Rakojevića slomili pogotkom Vujačića u posljednjem minutu prvog dijela, da bi u 89. minutu Golubvić ovjerio trijumf domaćina.

Nakon boda osvojenog protiv Budućnosti u srijedu, fudbaleri Jedinstva uspiali su trijumf na gostovanju Iskri. Bjelopoljci su do prednosti došli pogotkom Nikolića u 33. minutu, da bi nakon izjednačenja koje je domaćinu donio Šćepanović sa bijele tačke, mrežu Danilovgrađana zatresao Hajrović za velika tri boda u gostima. Jedinstvo je po prvi put ove sezone pobjeglo sa samog dna i prepustilo ulogu fenjeraša ekipi Lovćena.

Nova tri boda osvojila je i ekipa Petrovca koja je pred svojim navijačima minimalnim rezultatom savaldala ekipu Grblja. Pitanje pobjednika meča odigranog na stadionu pod Malim brdom riješio je Rudović u 28. minutu susreta.

Sigurni pred svojim navijačima bili su i fubaleri Rudara u odmjeravanju snaga sa Bokeljom. Pljevljaci su do pobjede došli golovima Alena Melunovića – vezista Rudara mrežu gostiju tresao je u 61. i 69. minutu susreta.

Jedini susret 15. kola Telekom 1. CFL u kojem nije bilo pogodaka odigrali su ekipe Sutjeske i Zete na Gradskom stadionu u Nikšiću.  

Rezultati
Budućnost – Lovćen 5:0
Raičević 20', 35', Radunović 29', Vujović 42', Đalović 74'

Rudar – Bokelj 2:0
Melunović 61', 69'

Dečić – Mladost 2:0
Vujačić 45', Golubović 89'

Petrovac – Grbalj 1:0
Rudović 28'

Iskra – Jedinstvo 1:2
Šćepanović (p) 54' – Nikolić 33', Hajrović 78'

Sutjeska – Zeta 0:0