Fudbaleri Budućnosti zaustavljeni su na gostovanju u Bijelom Polju u 14. kolu Telekom 1. CFL. Saplitanje lidera iskoristila je Mladost da pobjedom u derbiju sa Rudarom smanji zaostatak za liderom na pet bodova. Pobjedu u gostima slavila je Sutjeska, dok su Petrovac i Grblja upisali nove trijumfe pred svojim navijačima.

„Fenjeraš“ je dočekao lidera šampionata, uspio da uzme jedan bod i usporio „plavo-bijele“ na putu ka jesenjoj titulu. Imali su gosti iz Podgorice idealnu priliku da slome otpor Jedinstva u osmom minutu, ali Radunović nije uspio da iskoristi najstrožiju kaznu. Domaćin je od 35. minuta imao igrača manje zbog isključenja Baošića što im nije smetalo da do kraja susreta sačuvaju mrežu i uknjiže jedan bod.

Drugoplasirana Mladost odgirala je derbi kola sa Rudarom pred svojim navijačima i uknjižila novu pobjedu, čime je aktuelni šampion smanjio zaostatak za liderom na pet bodova. Prvi su na Starom aerodromu zaprijetili gosti – u 12. minutu Radanović je loptu sa bijele tačke pored gola, da bi samo osam minuta kasnije na drugoj strani terena Adrović iskoristio najstrožiju kaznu i donio prednost svom timu. Pljevljaci su u drugom dijelu uspjeli da dođu do izjednačenja zahvaljujući Zečeviću, ali je osam minuta prije kraja Kopitović podogio i donio sva tri boda domaćem timu.

Grbalj je upisao minimalnu pobjedu u odmjeravanju snaga sa Zetom. Pogodak vrijedan tri boda za „trikolore“ na stadionu u Donjoj Sutvari postigao je Ilija Tučević u 46. minutu susreta.

Poraz ekipe iz Golubovaca iskoristila je Sutjeska da pobjedom u Kotoru preuzme treće mjesto na tabeli. Vučnić je u 28. minutu donio prednost domaćinu da bi dva minuta kasnije Nikolić poravnao rezultat udarcem sa bijele tačke. U 78. minutu Šimura je potpisao preokret i donio tri boda Nikšićanima.

Petrovac je pred svojim navijačima osvojio važna tri boda u duelu sa Iskrom. Petrovčani su otpor gostiju slomili u nastavku susrata zahvaljujući Mileti Raduloviću koji je u 51. minutu iskoristio jedanaestrac i Kaciću koji se samo tri minuta kasnije upisao u strijelce. Danilovgrađani su smanjili zaostatak u 78. minutu preko Kalezića.

Duel Lovćena i Dečića završen je bez pogodaka.

Rezultati
Jedinstvo – Budućnost 0:0

Lovćen – Dečić 0:0

Mladost – Rudar 2:1

Adrović (p) 20', Kopitović 82' – Zečević 69'

Grbalj – Zeta 1:0
Tučević 46'

Petrovac – Iskra 2:1
Radulović (p) 51', Kacić 54' – Kalezić 78'

Bokelj – Sutjeska 1:2
Vučinić 28' – Nikolić (p) 30', Šimura 78'