Reprezentacija Crne Gore doživjela je prvi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo - izabranici Ljubiše Tumbakovića poraženi su na gostovanju Jermeniji sa 3:2. Naš tim je sa sedam osvojenih bodova iz četiri utakmice i dalje na diobi prvog mjesta sa Poljskom uoči večerašnjih utakmica.

Vidno motivisani Jermeni pokušavali su u prvom dijelu susreta da zaustave pas igru našeg tima na sredini terena i drže Jovetića naše napadače daleko od svog gola, ali je naš tim imao odgovor na presing pa je na poluvrijeme otišao sa dva gola prednosti. Ipak, to nije demoralisalo protivnika koji je, osokoljen ranim golom na startu drugog poluvremena uspio da se potpuno vrati u meč, pa čak i da stigne da pobjede u posljednjim sekundama utakmice.

Početak meča nije nagovještavao ovakvu dramu - krenulo je prilikom Vešovića u šestom minutu i intervencijom Beglarjana, potom i odličnim pokušajem Bećiraja, dok odbrana domaćih u posljednji čas spriječila Jovetića da donese prednost svom timu u 23. minutu. Bilo je samo pitanje minuta kada će se mreža Jermenije zatresti, a za to se pobrinuo Damir Kojašević koji je u 37. minutu rezantnim udarcem sa desetak metara postigao prvijenac u crvenom dresu. Samo dva minuta kasnije Jovetić je majstorskim lobom sa ivice duplirao prednost svog tima.

Dvije propuštene prilike u uvodnim minutima nastavka probudile su nadu domaćina da se može vratiti u igru, naročito nakon što je Grigorjan iu mnogo sreće u 50. minutu savladao Božovića. Uporni Jermeni su nastavili sa napadima, uglavnom udarcima iz daljine, da bi u 73. minutu nakon kornera preko Harojana stigli do izjednačenja.

Tek tada je Crna Gora uspjela da se "trgne" iz krize u koju je potonula i organizovanije krene ka golu protivnika. Dobre prilike imali su Vešović i Jovetić, ali se na samom kraju zatresla mreža Crne Gore -  Gazarjan je pogodio u posljednjim sekundama susreta za prvu pobjedu Jermenije i prvi poraz Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo...


Jermenija  - Crna Gora 3:2 (0:2)

Stadion Republike Vazgen Sargsjan, Jerevan
Gledalaca: 6.500

Sudija: Pavel Kralovec (Češka)

Strijelci
0:1 – Kojašević 37', 0:2  - Jovetić 39', 1:2 – Grigorjan 50', 2:2 – Harojan 73', 2:3 - Gazarjan 90''+4'

Žuti kartoni
Malakjan, Harojan - Jermenija
Vukčević, Baša – Crna Gora

JERMENIJA: Arsen Beglarjan, Varazdat Harojan, Taron Vokanjan, Gor Malakjan, Markos Pizeli (od 81. Kamo Hovhanisjan), Ruslan Korjan (od 59. Artur Sarkisov), Georg Gazarjan, Artak Grigorjan, Hrajr Mkojan, Henrik Mktarijan, Levon Hajrapetjan. Selektor: Artur Petrosjan.

CRNA GORA: Mladen Božović, Adam Marušić, Stefan Savić, Marko Baša, Filip Stojković, Nikola Vukčević (od 62. Elsad Zverotić), Aleksandar Šćekić, Marko Vešović (od 85. Stefan Mugoša), Damir Kojašević (od 73. Vladimir Jovović), Stevan Jovetić. Fatos Bećiraj. Selektor: Ljubiša Tumbaković.