Gradski stadion u Podgorici ugostio je večeras „hrabre sokole“ koji su na dobro pripremljenom travnatom tepihu odradili treći trening u sklopu priprema za duel sa Jermenijom.

„Sokoli“ su konačno kompletni, saigračima se nakon dugog puta priključio dvojac Brage Nikola Vukčević i Marko Bakić, pa je selekcija u jakom ritmu nastavila pripreme za treće gostovanje u kvalifikacijama za Mundijal.

Fatos Bećiraj, strijelac pobjednosnog gola u prethodnom kolu na gostovanju Danskoj, uoči treninga istakao je da našu selekciju očekuje još jedno izuzetno teško gostovanje.

- Moramo sa budemo pametni, kao što smo bili i do sad. Ne smijemo da pomislimo da idemo u Jermeniju kao favoriti, da budemo nadmeni. Nismo favoriti, jer u ovoj grupi nema favorita. Svaka je utakmica je teška i priča za sebe, a ova će biti teška kao ona u Danskoj, ako ne i teža. Jermenija ima dobar tim, dobro se brane i izlaze u kontre. To se vidjelo protiv Poljske, nesrećno su izgubili, a imali su u nadoknadi vremena veliku šansu da dođu do pobjede. Protiv Rumunije su ubjedljivo poraženi, ali to je specifična utakmica, jer su dobili crveni karton na početku i taj rezultat uopšte nije mjerilo njihovog kvaliteta. Na nama je da budemo pravi, kao i do sada, pa ćemo vidjeti šta će nam takvo izdanje donijeti, rekao je Bećiraj.

Napadač naše selekcije ističe da u redovima „sokola“ nema euforije nakon dobrih rezultata u prva tri kola kvalifikacija.

- Nema mjesta za priču o euforiji nakon odigrane tri utakmice u kvalifikacijama. Još smo na početku ciklusa, a mi koji smo bili tu i ranije osjetili smo šta znači dobar start a ne tako dobar kraj. Međutim, zreliji smo i znamo kako da se postavimo u ovakvoj situaciji. Pobjeda u Jermeniji bi nam mnogo značila, ali ništa ne bi bilo gotovo. Ako treba da kalkulišemo, kalkulisaćemo u posljednja tri, a ne nakon prva tri kola, dodao je napadač Dinama iz Moskve.

Naredni trening naši najbolji fudbaleri odradiće sjutra na glavnom terenu Trening kampa FSCG sa početkom u 17 časova.