Jaka kiša ispratila je i drugi trening reprezentacije Crne Gore u procesu priprema za kvalifikacioni meč sa Jermenijom. „Sokoli“ su gotovo kompletni, nedostaju samo Nikola Vukčević i Marko Bakić, koji će prvi trening sa saigračima odraditi u utorak.

Posle duže vremena stručni štab može da računa na Marka Bašu – fenomenalni defanzivac Lila oporavio se od povrede, odigrao meč u šampionatu Francuske i večeras trenirao punom parom sa ostatkom selekcije.

Selektor Ljubiša Tumbaković traži od igrača da u meču sa Jermenijom ponove stvari koje su donijele pozitivne rezultate u prva tri kola kvalifkkacija.

- Nećemo tražiti tri boda, već da se ponove neke stvari koje su donijele rezultat kakav imamo. To je maksimalan i profesionalan pristup, da svi igrači ispune zadatke koje dobiju, da budu angažovani i da iskažu zajedništvo na terenu. To nas je odlikovalo do sada, to želimo da zadržimo i da gajimo. Kada se ovi uslovi ispune onda rezultat može da dođe, ali i ne mora, rekao je Tumbaković.

Promjena selektora koju su napravili Jermeni uoči duela sa našom selekcijom po mišljenju Tumbakovića može da bude pozitivan impuls za domaćina.

- Napravili su promjenu na mjestu selektora, doveli mladog trenera koji je nov u poslu. Do sada nije imao priliku da trenira seniorski tim. Promjena trenera može da bude impuls, mada oni su domaćini i nemaju šta da izgube. Personalne promjene i želja da se promijene rezultati mogli bi da dovedu do situacije da oni krenu naprijed i budu angažovani u ofanzivi, smatra iskusni stručnjak.

Selektor našeg najboljeg tima ističe da imamo dobru atmosferu u selekciji i naglašava da je neophodno da se držimo zajedno.

- Kad se završi utakmica u Jerevanu, napravićemo analizu urađenog u skoro godinu od kada smo zajedno, a između ostalog analiziraćemo i taj detalj, vezan za atmosferu. U svakom slučaju, što je atmosfera bolja, produktivnost je veća. Mi smo kroz rezultate napravili pravu atmosferu, možemo kvalitetno da radimo, igrači se osjećaju ispunjeno. Dok god se budemo držali zajedno i kao jedan, svima će nam biti bolje, zaključio je Tumbaković.

Naredni trening reprezentacije Crne Gore zakazan je za utorak sa početkomu 17 časova na glavnom terenu Trening kampa FSCG. Brifing za predstavnike medija održaće se pola sata ranije.