Fudbalska reprezentacija Crne Gore započela je večeras pripreme za četvrti meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koji će odigrati 11. novembra protiv selekcije Jermenije u Jerevanu.

Selektor Ljubiša Tumbaković na prvom treningu, koji je ispratila jaka kiša, imao je na raspolaganju 14 igrača –Božovića, Mijatovića i Petkovića, Jovovića, Vešovića, Šofranca, Kojaševića, Mijuškovića, Zverotića, Bećiraja, Šćekića, Raičevića, Boljevića i Radunovića, dok će se ostatak selekcije priključiti u toku sjutrašnjeg dana.

O ambicijama selekcije pred utakmicu u Jerevanu govorio je Vladimir Jovović, koji smatra da „sokoli“ ne idu u Jermeniju kao favoriti.

- Ne bih rekao da smo favoriti. Nemamo taj luksuz da se proglašavamo favoritom. Naša obaveza je da na svakoj utakmici damo maksimum, da imamo pravi pristup i da vidimo šta će to da nam donese. Moramo da nastavimo da igramo kao do sada, u istom stilu. Misllimo samo o prvoj sljedećoj utakmici i nećemo da pričamo mnogo o stvarima koje su daleko, rekao je Jovović.


Vezista naše selekcije ističe da nas u Jerevanu očekuje težak meč protiv rivala koji želi sa se pomjeri sa nule.

- Čeka nas težak duel protiv rivala koji je promijenio selektora i koji će sigurno uraditi sve da krene sa nule. Zbog svega toga vjerujem da će u meč ući sa velikim motivom. Na nama je da odgovorimo na pravi način, onako kako smo odgovarali na sve izazove u prva tri susreta u kvalifikacijama. Trebaće nam mnogo snage, trčanja, strpljenja... Čeka nas fizički zahtjevna utakmica, moraćemo mnogo da se potrošimo i na to smo svi spremni, dodao je Jovović.

Naredni trening naša selekcija odradiće u ponedjeljak, 7. novembra na glavnom terenut Trening kampa FSCG sa početkom u 17 časova. Pola sata ranije održaće se brifing za predstavnike medija.