Ubjedljiva pobjeda Budućnosti pred svojim navijačima obilježila je 13. kolo Telekom 1. CFL. Lider šampionata je sa pet pogodaka ispratio Petrovac sa Gradskog stadiona u Podgorici. Kapiten “plavo-bijelih” Risto Radunović načeo je goste pogotkom sa bijele tačke u 17. minutu, da bi do odlaska na odmor Vujović duplirao prednost svog tima. Isti igrač je u trećem minutu nastavka ponovo bio precizan, da bi se do kraja susreta u listru strijelaca upisali Raičević i Janketić.

Izabranici Miodraga Vukotića ujedno su povećali prednost u odnosu na najbližeg pratioca, ekipu Mladosti, koja je remizirala sa Sutjeskoom u derbiju kola. “Romantičari” su u Nikšiću prvi pronašli put do mreže protivnika – u sedmom minutu Vlaisavljević je donio prednost gostima. Samo četiri minuta kasnije Zarubica je donio izjednačenje Nikšićanima i ujedni postavio konačan rezultat susreta.

Zeta je zadržala treću poziciju na tabeli zahvaljujući defanzivcu Vujačiću koji je u sudijskoj nadoknadi vremena postigao pogodak za minimalnu pobjedu u odmjeravanju snaga sa Bokeljom.

Dečić je pred svojim navijačima bio siguran u duelu sa Jedinstvom. Tuzani su zahvajujući Kuču došil do dva gola prednosti u prvom dijelu susreta, da bi minut prije kraja meča Đorđević postigao jedini pogodak za tim iz Bijelog Polja.

Rudar je upisao novi remi, sedmi u dosadašnjih 13. kola šampionata. Bod iz Pljevalja odnijela je ekipa Lovćena. Izabranici Mirka Marića imali su u 42. minutu idealnu priliku da dođu do prednosti, ali golman Radanović nije uspio da iskoristi najstrožiju kaznu. Deset minuta prije kraja susreta Noma je donio prednost domaćinu, ali cu Cetinjani samo dva minuta kasnije uspjeli da dođu do izjednačenja pogotkom Pepića.

Trijumf u gostima upisala je ekipa Grblja. Tim iz Radanovića je pogotkom Vukčevića u 87. minutu došla do sva tri boda protiv Iskre.

Rezultati
Budućnost – Petrovac 5:0
Radunović (p) 17’, Vujović 43’, 48’, Raičević 57’, Janketić 90?’+

Zeta – Bokelj 1:0
Vujačić 90’+

Iskra – Grbalj 0:1
Vukčević 87’

Sutjeska – Mladost 1:1
Zarubica 11’ – Vlaisavljević 7’

Dečić – Jedinstvo 2:1
Kuč 33’, 36’ – Đorđević 89’

Rudar – Lovćen 1:1
Noma 80’ – Pepić 82’