Pionirska reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom prijateljskom susretu od selekcije Mađarske rezultatom 4:3.

Uzbudljiv meč koji je danas odigran na terenu Trening kampa FSCG obilovao je uzbuđenjima, pa je pored sedam pogodaka viđeno još nekoliko izglednih prilika pred oba gola.

Mađari su bili bolji rival u prvom poluvremenu, tokom kojeg su uspjeli tri puta da zatresu mrežu našeg tima. Gosti su do prednosti došli u 15. minutu igre preko brzonogog Zuigibera koji se odlično snašao na ivici kaznenog prostora i udarcem iz okreta pogodio metu. Deset minuta kasnije slabija intervencija Akovića omogućila je da Takač udarcem sa više od 20 metara duplira prednost Mađara.

Na isteku pola časa igre Zuigiber se još jednom upisao u strijelce - vezista gostiju poslao je loptu u mrežu sjajnim udarcem sa 20 metara iskosa sa lijeve strane.

„Sokolići“ su odgovorili tri minuta prije odlaska na odmor i smanjili predost rivala zahvaljujući Kovačeviću koji je odlično utrčao u prazan prostor, prihvatio dodavanje Dajevića a zatim rutinski matirao Kovača.

Mađari su prvi pogodili i u nastavku susreta. U 60. mintuu Horvat je prihvatio loptu na ivici kaznenog prostora i odličnim udarcem pogodio bliži gornju ugao našeg gola.

U posljednjih deset minuta susreta izabranici Obrena Sarića pokušali su da dođu do izjednačenja ali su incijativu krunisali sa samo dva pogotka. Gužvu u kaznenom prostoru Mađara u 73. minutu i odbijenu loptu iskoristio je Dapčević da snažnim i preciznim udarcem matira golmana protivnika.

Konačan rezultat susreta postavio je Drndar koji je oštro centrirao iz prekida, lopta na putu ka golu zakačila nekog od defanzivaca rivala, prevarila Kovača i odsjela u mreži.

- U prvom poluvremenu nismo djelovali kako treba. Ušli smo u utakmicu sa grčem, imali problema u pas igri, napravili mnogo grešaka koje je reprezentacija Mađarske, kojoj bih čestitao na pobjedi, iskoristila i postigla tri pogotka. Nekoliko minuta pred kraj prvog dijela uspjeli smo da smanjimo rezultat, što je uticalo da u boljem raspoloženju odemo na odmor. Stučni štab je u svlačionici uspio da probudi ekipu, napravili smo pet izmjena i u drugo poluvrijeme ušli maksimalno motivisani, sa željom i vjerom da možemo da promijenimo tok utakmice. Za razliku od prvog dijela, u nastavku smo bili mirniji u pasu, agresivniji i konstantno smo vršili pritisak na protivnika. U jeku naših napada primili smo četvrti gol ali smo nakon toga pokazali mentalnu stabilnost i čvrstinu, postigli dva gola i u posljednjem minutu imali dobru poziciju za izjednačenje. U ovim utakmicama cilj je bio da isprobamo sve igrače, što smo i uradili. Posle viđenog, evidentno je da najviše problema imamo u organizaciji napada i moraćemo mnogo da radimo na tom segmentu. Model kako treba da igramo je današnje drugo poluvrijeme jer u ekipi imamo nekoliko brzih, motorički jako interesantnih igrača, i trudićemo se da iskoristimo do maksimuma njihov potencijal. Sturčni štab se na ovom okupljanju potrudio da utiče na igrače da se nikad ne predaju i da u dresu sa državnim grbom igraju sa velikim ponosom i energijom, rekao je selektor Sarić.


Crna Gora – Mađarska 4:3

Podgorica, Trening kamp FSCG.

Sudija: Miloš Adamović (Crna Gora).

Strijelci
0:1 – Zuigiber 15', 0:2 – Takač 25', 0:3 – Zuigiber 30', 1:3 – Kovačević 38', 1:4 – Horvat 65', 2:4 – Dapčević 73', 3:4 – Drndar 80'+2'

Crna Gora: Goran Aković (Lazar Baltić), Stefan Dajević, Rastko Marsenić, Milan Vukotić (Blagota Marković), Ognjen Gašević (Jovan Janković), Andrijan Avduljaj, Andrija Marsenić (Petar Vuković), Mladen Kovačević, Igor Pajović (Bogdan Obradović), Andrija Radulović (Milisav Perošević), Nemanja Popović (Aldin Drndar). Slektor: Obren Sarić.

Mađarska: Florian Kovač, Kevin Torok (Zetenji Hosu), Marton Vagenhofer, Botond Balog, Akos Zuigeber (Imre Pardi), Samuel Major (Daniel Pinter), Benedek Kalmar (David Kendersi), David Laslo (Krištofer Horvat), Žolt Čige (Roland Beker), Mark Kabali (Mihalji Kata), Kevin Takač.
Selektor: Šandor Preisinger.