Pionirska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 2:0 od vršnjaka iz Mađarske u prvom prijateljskom meču koji je danas odigran u Podgorici.

Mađari su meč odigran na terenu Trening kampa FSCG riješili u drugom dijelu, kada su došli do terenske inicijative koju su krunisali sa dva pogotka.

Gorsti su do prednosti došil u 67. minutu nakon odličnog prodora Kalmar i nepropisnog starta Rastka Marsenića u kazenom prostoru našeg tima. Sudija Ivanović pokazao je na bijelu tačku a siguran izvođač najstrožije kazne bio je Zugiber.

Tri minuta kasnije postavljen je konačan rezultat susreta nakon odličnog kontranapada Mađara – Zugiber je prekinuo pas Popovića na dvadeset metara od svog gola, fantastično istrčao kontru a zatim nesebično uposlio Kalmara koji je rutinski realizovao ukazanu priliku.

- Ovo je prva međunarodna utakmica za igrače 2002. godišta i cilj je bio da igrači daju maksimum i pokušaju da odigraju sa velikim individualnim i kolektivnim samopouzdanjem. U prvih sat vremena igre imali smo pravi stav, igrali disciplinovano i agresivno. Pokušali da sakrijemo neke mane, imamo problema u organizaciji napada, i na tom segmentu igre treba istrajno da radimo. Uspjeli smo nekoliko puta da ugrozimo protivnika, posle dobre pozitivne tranzicije, ali nismo uspjeli da postignemo pogodak. Mađarska, koja se pokazala kao kvalitetna ekipa, imala je prividnu incijativu bez konkretnih šansi. Nakon 60. minuta došlo je do pada u našoj igri pa iako smo napravili nekoliko izmjena nismo uspjeli da podignemo ritam. Golove smo primili nakon grešaka u pasu, nakon kojih je protivnik brzim reakcijama došao do situacija za gol. To se posebno odnosi na drugi pogodak, kada su Mađari nakon naše dobre akcije uspjeli da odlično organizuju i realizuju kontranapad. Ovo je reprezentacija u stvaranju i u drugoj utkmici daćemo šansu igračima koji su danas imali manju minutažu, rekao je selektor Sarić.

Revanš meč pionirskih selekcija Crne Gore i Mađarske zakazan je za četvrtak, 3. novembar 2016. godine sa početkom u 10.30 časova na terenu Trening kampa FSCG.


Crna Gora – Mađarska 0:2

Podgorica, Trening kamp FSCG.

Sudija: Marko Ivanović (Crna Gora).

Strijelci
0:1 – Zugiber (p) 67', 0:2 – Kalmar 70'

Crna Gora: Lazar Baltić, Stefan Dajević, Petar Vuković (Andrija Marsenić), Rastko Marsenić, Aldin Drndar (Andrija Radulović), Milan Vukotić (Igor Pajović), Ognjen Gašević (Nemanja Popović), Blagota Marković (Bogdan Obradović), Spasoje Šćepanović (Vojislav Jovavnoić), Andrijan Avduljaj, Milisav Perošević (Vuk Dapčević). Selektor: Obren Sarić.

Mađarska: Antal Benče, Zetenji Hosu (Kevin Takač), Kevin Torok, Botond Balog, Mihalji Kata (Marton Vagenhofer), Akos Zugiber (David Laslo), Samuel Major, Benedek Kalmar, Daniel Pinter (David Kendersi), Roland Beker, Imre Pardi (Krištofer Horvat).
Selektor: Šandor Prejsinger.