Ekipa Budućnosti, prvoplasirana ekipa na tabeli Telekom 1. CFL, bez većih problema ostvojila je sva tri boda na gostovanju u Danilovgradu. „Plavo-bijele“ su do pobjede u duelu sa Iskrom nosili Risto Radunović, Raičević i Vušurović. Kapiten ekipe iz Podgorice pogodio je mrežu sa bijele tačke u 43. minutu, dok je dvojac ofanzivnih vezista mrežu rivala tresao u nastavku susreta.

Mladost je minimalnim rezultatom savladala Zetu u derbiju kola koji je odigran na Starom aerodromu. „Romantičari“ su do sva tri boda došli zahvaljujuću Bukorcu koji je mrežu Golubovčana zatresao u 69. minutu susreta.

Sutjeska je osvojila sva tri boda na gostovanju Lovćenu, pa su se Nikšićani probili na treću poziciju na tabeli sa pet bodova manje od drugoplasirane Mladosti. Izabranici Nebojše Jovovića do pobjede na Obilića poljani došli su golovima Vukovića i Vujovića.

Petrovac je pred svojim navijačima bio ubjedljiv u odmjeravanju snaga sa Dečićem. Vujačić je u 20. minutu načeo mrežu Tuzana, da bi do odlaska na odmor Rudović duplirao prednost svog tima. Konačan rezultat susreta postavio je Kacić u 56. minutu.

U komšijskom derbiju, duelu Grblja i Bokelja, nije bilo pogodaka. Bez pobjednika je završen i derbi sjevera – duel Jedinstva i Rudara odigran u Bijelom Polju završen je bez pogodaka.

Rezultati
Iskra – Budućnost 3:0
Radunović (p) 43', Raičević 49, Vušurović 56'

Mladost – Zeta 1:0
Bukorac 69'

Petrovac – Dečić 3:0
Vujačić 20', Rudović 36', Kacić 56'

Lovćen – Sutjeska 0:2
Vuković 32', Vujović 78'

Jedinstvo – Rudar 0:0

Grbalj – Bokelj 0:0