Kadetska reprezentacija Crne Core remizirala je danas u Kranju sa odgovarajućom selekcijom Slovenije - 2:2.

Na glavnom terenu Nacionalnog nogometnog centra Brdo viđen je pravi vatromet golova, a sva četiri su stigla u drugom poluvremenu. Domaćin turnira je poveo u prvom minutu nastavka golom Jakupoviča iz penala, da bi desetak minuta kasnije Kurtovič duplirao prednost svog tima. Ipak, Crna Gira nije poklekla već je pronašla snagu i umjeće da golovima Krstovića i rezerviste Rakonjca stigne do zasluženog boda. A mogla je i do pobjede da su Milić (pogodio prečku) i Babić bili precizniji...

- Kada se sve uzme u obzir i danas smo odigrali dobru utakmicu protiv kvalitetne reprezentacije Slovenije. Za pohvalu je i to da se nismo predali kod vođstva domaćih već smo pokazali karakter i uspjeli da izjednačimo. U prvom poluvremenu smo imali tri prilike koje nijesmo iskoristili, a koje su bili ziceri, za šta smo kažnjeni sa dva gola na startu drugog poluvremena. Upornost i odlučnost naših igrača se isplatila i kao nagrada došli su golovi Krstovića i Rakonjca.. Ovaj remi nam mnogo znači, posebno na psihološkom planu a uz to smo i dalje u igri za dalji prolaz. Igrači su se veoma istrošili danas jer se igralo u visokom ritmu i ostaje nam da ih oporavimo i pripremimo za treću utakmicu protiv Estonije - rekao je nakon utakmice selektor Boris Miličković.

Naša selekcija trenutno drži treće mjesto sa jednim osvojenim bodom, tri manje od drugoplasirane Slovenije, a u posljednjem kolu se sastaje sa Estonijom, najslabijom selekcijom u grupi. Ishod te utakmice, kao i duela Francuske i Slovenije odlučiće o tome ko će se priključiti "trikolorima" u elitnoj rundi kvalifikacija,


Slovenija - Crna Gora 2:2 (0:0)

NNC Brdo, Kranj

Sudija: Giorgi Kruašvili (Gruzija)

Strijelci
1:0 - Jakupovič 46' (p)
2:0 - Kurtovič 55'
2:1 - N.Krstović 67'
2:2 - Rakonjac 77'

Žuti kartoni
Svetlin - Slovenija
Milić, S.Krstović, Drešaj - Crna Gora

Slovenija: Anej Mrežar, Žan Trontelj, Žan Kolmanič, Maj Mitendorfer, Dušan Stojinovič, Almin Kurtovič, Maj Rorič, Nik Prelec, Adam Jakupovič (od 68. Dario Kolobaric), Egzon Krejeziu, Tamar Svetlin. Selektor: Agron Šalja.

Crna Gora: Vuko Vujović, Bojan Roganović, Srđan Kosović, Stefan Milić, Anto Babić, Miloš Brnović (od 80+3. Velimir Vlahović), Sergej Grubač, Petar Pavlićević (od 54. Nikola Stanišić), Džonatan Drešaj (od 73. Marko Rakonjac), Danilo Pešukić, Nikola Krstović. Selektor: Boris Miličković.