Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore pretrpjela je ubjedljiv poraz od selekcije Danske na otvaranju turnira preliminarne runde kvalifikacija za plasmna na Evropsko prvenstvo. Meč odigran u Petrovcu završen je rezultatom 7:0.

U drugom meču grupe 11 preliminarne runde kvalifikacija koji je odigran na Trening kampu FSCG u Podgorici bodove su podijelile selekcije Slovačke i Mađarske – meč je završen rezultatom 1:1.

Već u prvih 45. minuta igre Danska je došla do tri gola prednosti u duelu sa našom selekcijom. Mrežu Jovane Bajčetić u prvom dijelu susreta tresle su Muler Tomsen, Nilsen i Gejl.

Nilsen je u 57. minutu postigla četvrti pogodak za svoj tim, da bi se tri minuta kasnije u strijlece upisala i Meklgard Petersen. Do kraja susreta mrežu našeg gola dva puta zatrsela je Brun.

- Nismo ni očekivali da možemo više u duelu sa favortiom grupe. Djevojke su dale sve od sebe, borile se koliko su mogle i nemamo šta da im zamjerimo. U subotu nas očekuje duel sa Mađarskom u kojem ćemo tražiti priliku da ostvarimo bolji rezultat, rekao je selektor Hadžiosmanović.

Mečevi drugog kola u kojem se sastaju Crna Gora i Mađarska, odnosno Danska i Slovačka, igraju se u subotu, 22. oktobra sa početkom u 13 časova.


Danska – Crna Gora 7:0

Petrovac, Stadion pod Malim brdom.

Sudija: Neli Stepanjan (Jermenija).

Strijelci
1:0 – Muler Tomsen 23', 2:0 – Nilsen 43', 3:0 – Gejl 44', 4:0 – Nilsen 57', 5:0 – Meklgard Petersen 60', 6:0 – Brun 63', 7:0 – Brun 87'

Danska: Katrin Svane, Maria Muler Tomsen, Laura Frank, Sara Jankovska, Agnete Nilsen (Signe Brun), Sofi Svava, Freja Abilda, Mile Gejl (Anika Šreiber), Matilde Lundorf, Karolin Muler, Sara Holmgard (Frida Meklgard Petersen. Selektor: Suren Randa Bolt.

Crna Gora: Jovana Bajčetić, Aleksandra Popović, Biljana Lončar, Tamara Tripković, Miljana Rondović, Ana Trutić, Maja Šaranović, Nađa Stanović, Marija Knežević (Stojana Filipović), Biljana Vraneš (Milica Pavićević), Jovana Brašnjo (Milica Varajić). Selektor: Derviš Hadžiosmanović.