Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore proažena je od vršnjakinja sa Malte rezultatom 2:1 u posljednjem kolu turnira preliminarne runde kvalifikacija za WU17 Evropsko prvenstvo.

Izabranice Derviša Hadžiosmanovića turnir u Grčkoj završile su na posljednjem mjestu, dok su plasman u elitnu rundu kvalifikacija izborile kadetkinje Švedkse i Grkinje.

Maltežanke su već u petom minutu susreta došle do prednosti preko Faruđe, koja je i tri minuta prije odlaska na odmor duplirala prednost svog tima.

Već u prvom minutu nastavka naša selekcija došla je do pogotka – Golović je zatresla mrežu protivnika i smanjila zaostatak. Ipak, do kraja susreta naše kadetkinje nisu uspjele da dođu do izjednačenja i boda za treće mjesto u grupi.

- Slabo smo odigrali prvo poluvrijeme i na odmor smo otišli sa zaostatkom od dva gola. U drugom dijelu zaigrali smo bolje, imali inicijativu cijelo vrijeme i uspjeli na vrijeme da smanjimo zaostatak iz prvog dijela. Ipak, kako je vrijeme odmicalo sve više nam je nedostajalo mirnoće u završnici napada, tako da nijesmo uspjeli da dođemo do boda i trećeg mjesta u grupi, rekao je selektor Hadžiosmanović.


Malta – Crna Gora 2:1

Patra, Stadion Pampeloponisiako.

Sudija: Ruzana Petrosjan (Jermenija).

Strijelci
1:0 – Faruđa 5', 2:0 – Faruđa 37', 2:1 – Golović 41'

Žuti kartoni
Nikolić – Crna Gora

Malta: Džodi Atard, Kloe An Elul, Leane Cefai, Nikole Skiberas, Selest Greč, Mai Melani Denono, Maria Faruđa, Kejleg Četcuti, Ejmi Busutil, Sara Urpani (Dami Mardžin), Mikela Feliće (Samanta Zarb). Selektor: Frank Šemberi.

Crna Gora: Milica Knežević, Tamara Tošić, Marija Vukanić, Andrea Ivanović, Danka Topalović, Dženita Ramčilović, Andera Vučić (Milena Perković), Jelena Vujadinović, Vasilisa Nikolić, Ilinka Roćen (Kristina Medojević), Jovana Golović (Kasandra Moračanin). Selektor: Derviš Hadžiosmanović.