"A" reprezentacija Crne Gore odradila je večeras u Talia Parken stadionu posljednji trening pred duel sa Danskom. Teren najljepšeg danskog stadiona još nije na pravi način oporavljen od posljedica koncerta Džastina Bibera u glavom gradu ove skandinavske kraljevine, ali to nije uticalo na sjajnu radnu atmosferu.

Stevan Jovetić i Ljubiša Tumbaković su uoči treninga održali pres konferenciju za domaće novinare, na kojoj su govorili o protivniku i očekivanjima.

- U timu je odlična atmosfera nakon pobjede nad Kazahstanom. Nadamo se da ćemo i sjutra pokazati timski duh. Daćemo sto odsto mogućnosti, jer znamo sa kim igramo. Igrali smo prošle godine prijateljski meč u Danskoj, izgubili 2:1. Znamo da imaju dobar tim i nekoliko dobrih igrača, tako da moramo dobro da ih prostudiramo kako bi bili spremni za meč", kazao je Jovetić, koji je ukazao na važnost svakog boda osvojenog u kvalifikacijama: - Svaki put kada igramo odjećamo pritisak, to je sastavni dio fudbala, naročito u kvalifikacijama, gdje se igra samo deset utakmica i gdje je bitan svaki meč i svaki bod. Zato idemo utakmicu po utakmicu, a trenutno je sjutrašnja najvažnija.

Selektor Tumbaković se složio sa svojim kapitenom o pohvalama na račun narednog protivnika.

- Stevan je sve rekao, Crna Gora je već igrala utakmicu ovdje, koja je doduše imala drugačiji karakter, prijateljski. Rekao je da se radi o sjajnoj ekipi, koja ima sjajne pojedince i složio bih se sa njim. Mislim takođe da je Danska nesrećno izgubila plasman na Evropsko prvenstvo, jer je to bio nedostatak sportske sreće. Ulaze dodatno motivisani u ove kvalifikacije baš zbog toga, jer ne žele da propuste još jedno veliko takmičenje. I dalje mislim da imaju dobar tim i da su uz Poljsku i Rumuniji glavni favoriti u ovoj grupi - rekao je Tumbaković.

Na pitanje da li se nada da Danska može ponoviti veliki broj grešaka koje su je odvele u poraz protiv Poljske, naš selektor je odgovorio negativno.

- Volio bih da mogu, ali se bojim da će se reprezentacija Danske zajedno sa selektorom konsolidovati i napraviti drugačiji raspored igrača koji će uticati da se te greške minimalizuju. Mislim da će igrati bolje nego u Poljskoj. Ali, sve je moguće, to je sport, mi ćemo se truditi prije svega da napravimo lijepu predstavu, da se pokažemo u što boljem izdanju i da pokušamo da napravimo nešto što je nama interesantno kada je rezultat u pitanju. Ali, ne zavisi samo od nas, zavisi i od reprezentacije Danske - reao je Tumbaković, koji nije želio da komentariše navode danskih novinara da su njihovi igrači pod velikim pritiskom: - To je dio problema koje treba da riješi njihov selektor. Mi nemamo pritisak, igramo na strani protiv motivisane i kvalitetne ekipe, ali svjesni nekih svojih prednosti i želja i ambicija.

Danske medije je zanimalo šta je najveći adut Crne Gore u Kopenhagenu.

- Naši kvaliteti su želja, odgovronost, diciplina, borbenost. Sve nam je to pomoglo da osvojimo četiri boda u prva dva kola. Imamo i mi potencijal u svim linijama tima, ali to ne odskače puno, niti se razlikuje od nekog danskog kvaliteta. Zato, kompaktnost i malu euforiju vidim kao naše prednosti - zaključio je Tumbaković.

Utakmica Danska - Crna Gora igra se sjutra od 20.45 časova.