Mlada reprezentacija Crne Gore pružila je fantastičnu igru i upisala pobjedu rezultatom 3:0 protiv selekcije Belgije u posljednjem meču kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Poljskoj.

Radonjićevi izabranici odigrali su na izuzetnom nivou utakmicu u Nikšiću, pogotovo u prvom poluvremenu, tokom kojeg su Belgijance sveli na samo jedan stidljiv pokušaj iz daljine a na a na drugoj strani torpedovali gol protivnika.

„Sokoli“ su već u petom minutu umalo došli do prednosti ali je prečka zaustavila loptu nakon fenomenalnog udarca Vladimira Jovovića sa preko 25 metara. Belgijanci su odgovorili deset minuta kasnije preko Musonde koji je poslao loptu nedaleko od lijeve sttive našeg gola.

Propuštenu priliku iz uvodnih minuta meča Jovović je ispravio u 17. minutu – sjajnim udarcem lijevom nogom sa ivice kaznenog prostora pogodio je bliži ugao gola Belgije.

Devet minuta kasnje prednost „sokola“ je duplirana nakon kontranapada koji je povukao Jovović a sigurnim udarcem sa sedam metara krunisao Aleksandar Boljević. Fenomenalno izdanje našeg tima u prvom dijelu krunisao je Boljević „bombom“ sa dvadeset metara koja je završila pod prečkom gola Refa.

Nešto sporiji ritam igre u nastavku odgovarao je našoj selekciji koja je sigurnom igrom držala protivnika daleko od gola Kordića, koji je u 65. miuntu iskoristio pokušaj Giloma da se istakne dobrom intervencijom.

Sjajnu priliku da kompletira het-trik Aleksandar Boljević imao je u 79. minutu ali je njegov udarac nakon odlične povratne lopte Jovovića zaustavio Hejlen.

Naša selekcija kvalifkacije za plasman na U21 Evropsko prvenstvo završava na trećem mjestu u grupi, iza reprezentacija Češke i Belgije.


Crna Gora – Belgija 3:0

Nikšić, Gradski stadion.

Sudija: Ugo Migel (Portugal).

Strijelci
1:0 – Jovović 17', 2:0 – Boljević 29', 3:0 – Boljević 37'

Žuti kartoni
Jovović, Boljević – Crna Gora
Verstrete, Musonda – Belgija

Crna Gora: Marko Kordić, Momčilo Raspopović, Ilija Tučević, Boris Kopitović, Dušan Lagator, Deni Hočko, Aldin Adžović, Nebojša Kosović (od 88. Dejan Kotorac), Vladimir Jovović (od 80. Milan Vušurović), Marko Janković (od 82. Oliver Šarkić), Aleksandar Boljević. Selektor: Mojaš Radonjić.

Belgija: Davi Ref, Timoti Kastanj, Mihael Hejlen (od 32. Korentin Fiore), Džejson Denajer, Joris Kajembe, Zakaria Bakali (od 55. Baptist Gilom), Rob Šofs, Denis Pret (od 67. Teo Bongonda), Čarli Musonda, Birger Verstrete, Sibe Šrijvers. Selektror: Johan Valem.