Reprezentacije Kazahstana i Crne Gore zaokružile su večeras pripreme za sjutrašnju utakmicu u Podgorici. Zbog nevremena i odluke FIFA delegata da sačuva teren Gradskog stadiona, obje selekcije su posljednji trening odradile pod reflektorima Trening kampa FSCG.

Napadač Crne Gore Stevan Jovetić, koji će sa kapitenskom trakom sjutra predvoditi "hrabre sokole" vjeruje da je naš tim spreman da upiše prvu pobjedu u kvalifikacijama, iako je svjestan da je pred njima težak posao i ozbiljan rival.

- Poštujemo Kazahstan, ali poštujemo i sebe. Želimo da odigramo dobro i osvojimo tri boda. Dobro smo trenirali i spremno dočekujemo utakmicu. Neće nam biti lako, ali znamo koliko i mi vrijedimo. Svjesni smo da je to ključna utakmica u kojoj nema kalkulacija, moramo da igramo na pobjedu. Ostvarili smo dobar rezultat u Rumuniji, ali ako u subotu ne osvojimo tri boda sve to pada u vodu. Spreman sam da dam svoj maksimum i nadam se da će to biti dovoljno za tri boda - rekao je Jovetić na posljednjoj konferenciji za novinare uoči utakmice.

Selektor Ljubiša Tumbaković pohvalio je samopouzdanje i "mladalačku energiju" svog napadača, ali ipak pokušava da rastereti svoj tim pritiska koji nosi imperativ pobjede.

- Ništa ne moramo, osim da ispunimo zahtjeve koji su ispred nas. Želimo najviše pozitivan rezultat i pokušaćemo da ga ostvarimo. Dobro smo analizirali rivala, uvidjeli smo njihove prednosti koje mogu da nas iznenade, ali i mane koje ćemo pokušati da iskoristimo. Čitav koncept je usmjeren u tom pravcu. Analizirali smo njihov način odbrane, na koji način napadaju, kako mi možemo protiv takve odbrane, i kako da neutrališemo njihov napad. Trudićemo se da ostvarimo cilj, manje je bitno dali ćemo do gola doći na početku ili kasnije - rekao je Tumbaković, koji je potvrdio da nema dilemu ko će početi utakmicu, ali nije želio da otkrije sastav.

Crna Gora i Kazahstan će sjutra od 18 časova ukrstiti koplja na našem najvećem stadionu. Oba tima osvojila su po bod u prvim utakmicama - naša selekcija u Rumuniji, a naredni rival kod kuće protiv Poljske. Meč će suditi austrijski sudija Robert Šergerhofer.