Reprezentacija Crne Gore nastavila je ralizaciju plana priprema za utakmicu sa Kazahstanom po jakoj kiši u svojoj bazi na Starom aerodromu. Vremenski uslovi otežavaju rad izabranicima Ljubiše Tumbakovića ali u redovima „hrabrih sokola“ entuzijazam je itekako prisutan.

Vezista Rijeke, prvoplasiranog tima hrvatskog šampionata, Marko Vešović najavljuje težak meč sa rivalom koji u Podgoricu dolazi sa željom da ostvari dobar rezultat.

- Kazahstan ima kvalitet i u Podgoricu ne dolazi da se brani i izgubi meč. Kvalitet su pokazali protiv Poljske, kada su nakon 2:0 na poluvremenu, uspjeli u nastavku susreta da dođu do izjednačenja i boda. Ne dolaze da se brane i predaju i biće to za nas teža utakmica od one u Rumuniji. Svi govore o pobjedi i očekuju tri boda a takve utakmice ja najteže igrati, kaže Vešović.

Brzonogi vezni igrač naše selekcije ističe da je Kazahstan kompaktna i agresivna ekipa.

- Dosta su agresivni i kompaktni, igraju u fomaciji u kojoj se kreću veoma disciplinovano. Nastojaće da nam suze prostor kako naša igra ne bi smo uspjeli da dođemo do izražaja u ofanzivi. Moramo uraditi sve da otvorimo prostor i da iskoristimo šanse koje nam se ukažu. Imaju visoku ekipu, posebno u odbrani i jednog visokog i jakog napadača i na to moramo obratiti pažnju, dodao je Vešović.

Posljednji trening pred meč sa Kazahstanom naša reprezentacija odradiće u petak na glavnom terenu Trening kampa FSCG sa početkom u 18.45 časova. Konferencija za novinare selektora i kapitena naše selekcije održaće se u 12 časova u Kući fudbala.