Hladno veče na Starom aerodromu nije uticalo na radnu atmosferu "A" reprezentacije Crne Gore, koja je nastavila pripreme za kvalifikacione utakmice sa Kazahstanom i Danskom. Fokus naših reprezentativaca i stručnog štaba je na utakmici sa bivšom sovjetskom republikom, koja je na otvaranju kvalifikacija remizirala sa odličnom selekcijom Poljske.

Jedan od igrača koji najbolje poznaje Kazahstan i timski i individualno je Damir Kojašević, koji je od 2012. do 2015. godine nosio dres Astane sa kojom je osvojio i prvenstvo i kup Kazahstana. Ofanzivni vezista vjeruje da Crna Gora ima kvalitet da pred svojim navijačima opravda ulogu favorita na sljedećoj utakmici, ali podsjeća da taj zadatak neće biti ni izbliza lak...

- Igrao sam u Kazahstanu tri i po godine, poznajem praktično sve igrače i dobro znam šta nas čeka. Nema sumnje da će biti teška utakmica - Kazahstanci mnogo trče, izuzetno su borbeni i ne vjerujem da će nam išta pokloniti. Ipak, siguran sam da možemo da ih pobijedimo. Jasno je da smo favoriti, protiv takvih reprezentacija smo uvijek u prednosti kada igramo na svom terenu. Ipak, to moramo da dokažemo. Ponavljam, biće teško, Kazahstan se neće predati, ali moramo da napadnemo protivnika. Ni Poljskoj nije bilo lako u prvom meču - izgledalo je da će sigurno pobijediti, vodila je sa 2:0, ali je potom bilo 2:2. Neka nam ta utakmica bude u mislima - rekao je Kojašević.

Krilni napadač očekuje zatvorenog protivnika, koji neće mnogo odstupati od sistema igre koji obično praktikuje.

- Moramo da budemo oprezni, neophodno je da pametno napadnemo protivnika, da budemo strpljivi, jer Kazahstan ne mijenja način igre. Igraće jako, fokusiraće se na odbranu svog gola. Poznajem dobro i selektora, povući će se i čekati šansu, jer bi sigurno potpisali da rezultat u Podgorici bude 0:0. Pogotovo nakon remija sa Poljacima. Rani gol bi vjerovatno olakšao posao, a mi imamo veoma dobre napadače, koji mogu da riješe utakmicu. Nije lako ni igrati kada znate da vam samo pobjeda nešto znači, osjetila je to i Poljska u prvoj utakmici protiv ovog rivala, ali vjerujem da ćemo naći put da do nje dođemo - rekao je Kojašević.

Naredni trening reprezentacije na programu je u sjutra od 18 časova, takođe na glavnom terenu Trening kampa FSCG. Brifing za predstavnike medija zakazan je za 17.30 časova.