Najbolji crnogorski fudbaleri odradili su drugi trening u sklopu priprema za utakmice sa Kazahstanom i Danskom, prvi u kompletnom sastavu. Osim trojice igrača koji su prinuđeni da preskoče meč zbog povreda, svi ostali igrači su danas istrčali na glavni teren Trening kampa FSCG na Starom aerodromu gdje su radili pod nadzorom selektora Ljubiše Tumbakovića i njegovog stručnog štaba.

Upravo je naš selektor razgovarao sa predstavnicima medija na brifingu koji je prethodio večerašnjem treningu.

- Prihvatićemo da budemo blagi favoriti protiv Kazahstana. Mada, generalno, nema favorita na početku takmičenja, kada svako misli da može da ostvari cilj, kada je motiv kod svih ogroman. Naravno da želimo pobjedu, ali prije svega moramo da budemo pametni i realni. Biće drugačija priprema nego za meč sa Rumunijom, ali nećemo mnogo odsupiti od ideja koje smo razvijali u prethodnom periodu. Napravićemo strategiju za koju vjerujemo da bi mogla da nam donese ono što želimo - rekao je Tumbaković.

Naš selektor, po običaju, ima problema sa sastavom - protiv Kazahstana i Danske zbog povreda neće biti Marka Baše, Luke Đorđevića i Filipa Stojkovića.

- Za to što smo planirali bili su nam potrebni Baša i Đorđević. Četvrti put na okupljanjima nemamo Bašu, a sa Đorđevićem smo imali ozbiljne planove, baš smo ozbiljno računali na njega u koncepciji koju smo planirali za duel sa Kazahstanom. Ali, tako je kako je. Pokušaćemo da dopunimo sve što smo radili ranije i da unaprijedimo nešto, prvenstveno za prvu utakmicu - istakao je Tumbaković, koji je potom govorio i o narednom protivniku Crne Gore: - Ako bih sada hvalio Kazahstan možda bi ispalo da tražim alibi. To ne želim, protivnici su takvi kakvi su, mi mislimo da smo u najtežoj grupi, a da smo u nekoj drugoj, mislili bismo da od te grupe nema teže. Kazahstan je čvrsta ekipa, disciplinovana, sa posebnim karakternim vrijednostima, karakterističnim za to podneblje. Borbeni duh pokazuju na terenu, igraju fudbal koji je iznad granice oštrine. Dobili su, uostalom, sedam kartona protiv Poljske. Ne znam u kakvom će sastavu izaći, vjerovatno će nešto promijeniti u odnosu na taj meč, ali mi smo spremni za njihove varijante.

Naš selektor nije srećan što Jovetić ove sezone ima malu minutažu u klubu, ali ističe da je njegova uloga u nacionalnom timu ogromna. Raduje ga i povratak Mirka Vučinića, iako je neizvjesno da li će biti spreman za meč sa Danskom.

- Mislim da Jovetić nezasluženo ne igra više u Interu, ali to je problem njegovog trenera. Da igra stalno njegova forma bi bila bolja, ali motivisani Stevan, kakav je bio protiv Rumuna, prijeko je potreban reprezentaciji. Sa takvim pristupom, nedostatak takmičarskih mečeva se i ne osjeti toliko. Mirko, s druge strane, ima problema sa koljenom, koji nije vezan za povredu koju je doživio prošle godine. Pokušaće da trenira, a mi ćemo pokušati da ga osposobimo. Ako ikako bude moguće, da za utakmicu sa Danskom bude uz ekipu - istakao je Tumbaković.

"Hrabri sokoli" će sjutra trenirati u istom terminu - od 18 časova, a brifing za predstavnike medija počeće pola sata ranije.