"A" selekcija Crne Gore počela je večeras pripreme za dvostruki oktobarski termin u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Naše najbolje fudbalere očekuje duel sa Kazahstanom pod Goricom, a nakon toga i teško gostovanje Danskoj u Kopenhagenu.

Zbog obaveza prema klubovima, na prvi trening stigli su golmani Božović, Mijatović i Petković, te Zverotić, Tomašević, Marušić, Rodić, Šćekić, Vešović, Šofranac i Raičević. Selektor Ljubiša Tumbaković će već sjutra na raspolaganju imati praktično sve igrače koje je pozvao za ove dvije utakmice.

- Nadamo se pobjedi protiv Kazahstana, mislim da smo svi spremni da to uradimo. Vjerujem da je sada pravi trenutak da prekinemo seriju i da ćemo svi dati svoj maksimum da to ostvarimo. Jesmo favoriti na papiru, ali smo svjesni da nas čeka težak posao, jer igramo u grupi u kojoj svako svakog može da pobijedi - rekao je naš defanzivac Adam Marušić.

Krilni igrač "hrabrih sokola" ističe da je dobra igra i rezultat iz Kluža pozitivno uticao na samopouzdanje ekipe koja će naredne subote pred svojim navijačima imati imperativ pobjede.

- U Rumuniji smo osvojili dragocjen bod, naročito kada se uzme u obzir da je domaćin promašio penal u posljednjem minutu. Dobra igra i rezultat iz tog meča nam puno znače na planu motivacije, što puno znači u ovako izjednačenoj grupi. Kazahstan je u prvom kolu remizirao sa Poljskom, čime je potvrdio da ima kvalitet i izvjesno je da nas očekuje težak posao. Za razliku od prethodne utakmice, u Podgorici će se od nas očekivati da više napadamo i da iz igre stignemo do gola - rekao je Marušić, koji nije želio da govori o utakmici sa Danskom: - Utakmica protiv Kazahstana je najvažnija. Moramo da pobijedimo pred našim navijačima i samo o tome treba da razmišljamo. Posle toga će biti vremena da se pripremimo za Dansku.

Naredni trening naše reprezentacije zakazan je za ponedjeljak sa početkom u 18 časova. Brifing za predstavnike medija počeće pola sata ranije, a ispred "A" reprezentacije govoriće selektor Ljubiša Tumbaković.