Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore remizirala je rezultatom 2:2 u prvom prijateljskom meču sa odgovarajućom selekcijom Bjelorusije.

Izabranici Aleksandra Miljenovića u prvom meču sa Bjelorusima odigrali su odlično prvo poluvrijeme tokom kojeg su dva puta zatresli mrežu protivnika, da bi u nastavku susreta domaćin došao do izjednačenja.

„Sokoli“ su do prednosti došli u 13. minutu igre preko Lekovića koji je odlično reagovao na pas Marušića i udarcem sa 10 metara pogodio mrežu protivnika. Dva minuta prije odlaska na odmor Leković se po drugi put upisao u strijelce – naš napadač na pravi način je ispratio dodavanje Vukotića i sa pet metara poslao loptu iza leđa golmana domaćih.

Bjelorusi su u nastavku susreta bili konkretniji i u 67. minutu igre uspjeli su da smanje prednost našeg tima. Mreža Ljubanovića zatresla se nakon greške naše odbrane i udarca Ošugara sa par metara. Izjednačenje Bjelorusima donio je Klebosohov u 70. minutu nakon centaršuta sa desne strane i dobrog udarca sa šest metara.

„Sokoli“ su u posljednjem minutu regularnog toka imali priliku da dođu do pobjede ali je udarac Vukčevića glavom sa pet metara nakon dodavanja Bujiše dobrom intervencijom zaustavio Kotov.

- Ovo je prva utakmica ove generacije u omladinskoj konkurenciji i odigrali smo je u visokom ritmu. Igrači su zaista pružili maksimum na planu zalaganja i borbenosti i na tome im se može čestitati. Imali smo i prednost od dva gola do koje smo došli nakon dvije odlično urađene transformacije po osvojenoj lopti...  Nažalost ti prednost nismo uspjeli da očuvamo do kraja utakmice. Nakon velike šanse koju nismo uspjeli da realizujuemo Bjelorusi su već u sljedećem napadu nakon prekida uspjeli da smanje. Samo par minuta kasnije iz našeg posjeda i izgubljene lopte na 20 metara od gola dozvolili smo protivniku da izjednači. Evidentno je bilo da igrači nisu navikli da igraju ovim intezitetom, što su Bjelorusi iskoristili i uspjeli da postignu dva gola. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni prvom utakmicom i što se tiče same igre pa i rezultata, rekao je Miljenović.

Revanš meč istih rivala igra se u četvrtak, 29. septembra sa početkom u 16 časova.


Bjelorusija – Crna Gora 2:2

Minsk, Trening kamp FS Bjelorusije.

Strijelci
0:1 – Leković 13', 0:2 – Leković 43', 1:2 – Ošugar 67', 2:2 – Kelbosohov 70'

Bjelorusija: Kiril Kotov, Mihail Tupolov, Ilja Ošugar, Andrej Pilapovec, Eger Lapun (Pavel Čehov), Pavel Ulevčenko, Vladislav Maljkevič (Pavel Sadovak), Aleksandar Ksenofontov (Nikolaj Borodosev), Krasimir Kapov, Ilja Safi, Pavel Zekov.  

Crna Gora: Krsto Ljubanović, Radule Krulanović, Zovnko Ceklić (Martin Prenkočević), Nikola Kumburović, Miloš Drinčić, Vasilije Terzić, Radovan Bećirović (Miljan Kovačević), Miloš Zečević (Božidar Bujiša), Danilo Leković (Mirza Hot), Ilija Vukotić, Aleksa Marušić (Igor Vukčević).