Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od vršnjaka iz Rumunije rezultatom 3:0 u drugom prijateljskom meču koji je danas odigran u Podgorici.

Pitanje pobjednika riješeno je u drugom dijelu susreta tokom kojeg su gosti postigli sva tri pogotka.

Rumuni su do prednosti došli nakon dva minuta igre u nastavku nakon kornera – loša intervencija Radulovića omogićila je da lopta nakon ne baš najboljeg udarca Vladuta završi u mreži našeg gola.

Osam minuta kasnije Klaudiu odlično prihvata loptu desnom nogom na desetak metara od našeg gola a zatim preciznim udarcem lijevom nogom pogađa donji lijevi ugao našeg gola i duplira prednost svog tima.

Konačan rezultat susreta drugim pogotkom na meču postavio je Klaudiu u 54. minutu – lopta je nakon udarca veziste Rumunije na putu ka golu zakačila Pupovića, promijenila smjer i prevarila Radulovića.

Najbolju priliku na meču za naš tim propustio je Drinčić koji je u 63. minutu udarcem glavom nakon kornera pogodio stativu protivničkog gola.

- Poslije donekle solidnog izdanja u prvom dijelu utakmice, tokom kojeg smo uspijevali da pariramo protivniku, na samom početku drugog dijela uslijedio je pad i olako primljen gol. Nedugo za vodećim pogotkom Rumuni su postigli još dva gola koji su proizvod dekoncentracije, nedostatka komunikacije i loših reakcija u zadnjoj liniji. U tom periodu protivnik je imao više od igre i iskoristio je svoje prilike, dok je nama nedostajalo kreativnosti na sredini terena, jednostavnijih rješenja i mirniji pas na polovini protivnika. Ostaje nam da napravimo detaljnu analizu ovog dvomeča i da pokušamo da nedostatke otklonimo u narednim akcijama, rekao je selektor Miličković.


Crna Gora – Rumunija 0:3

Podgorica, Trening kamp FSCG.

Sudija: Mladen Knežević (Crna Gora).

Strijelci
0:1 – Vladut 42', 0:2 – Klaudiu 50', 0:3 – Klaudiu 54'

Crna Gora: Petar Radulović, Matija Drinčić, Andrej Pupović, Abdel Osmanović (Veljko Radenović), Egzon Dinoša (Matija Račić), Vaid Eminović, Danilo Šofranac (Marko Mrvaljević), Nikša Vujanović (Ilija Vujović), Kenan Nikočević, Boško Brković (Slobodan Ivović), Andrija Krivokapić. Selektor: Boris Miličković.

Rumunija: Aleksandru Šerban (Dobroe Emilian), Arpentin Maksim, Vlad Antonio, Kiorean Marcel (Anderi Denis), Emanuel Dat (Ardelean Laurentiu), Stefanesku Vladut, Stan Klaudiu (Tomesku Andrei), Albu Konstantin (Grigore Eduard), Mitrušćak Leonardo (Bodea Aleksandru), Mitrea Vlad, Mitran Andrei (June Aurel). Selektor: Kolceag Sorin.