Prvi prijateljski meč mlađih kadetskih reprezentacija Crne Gore i Rumunije završen je bez pobjednika rezultatom 1:1.

Najveća uzbuđenja u duelu koji je danas odigran na terenu Trening kampa FSCG na Starom aerodromu viđena su u posljednjih 15. minuta kada su i postignuta oba pogotka.

Rumuni su prvi pronašli put do mreže gola protivnika. U 68. minutu Leonardo je nepropisno zaustavljen u kaznenom prostoru naše selekcije, što je iskoristio Andrei da urarcem sa bijele tačke donese prednost svom timu.

Izabranici Borisa Miličkovića odgovorili su u sudijskoj nadoknadi vremena kada je Krivokapić ubacio loptu iz slobodnog udarca sa lijeve strane a Brković, koji je bio najvisočiji u skoku, udarcem glavom matirao Aleksandrua.

- Današnjim izdanjem našeg tima ne mogu biti zadovoljan jer nijesmo uspjeli da povežemo redove, igramo jedostavnije i budemo konkretniji i odvažniji kada smo imali loptu u posjedu. Upravo u ovom segmentu igre smo bili inferiorni, posebeno u drugom poluvremenu, kada je do izražaja došla i bolja fizička pripremljenost Rumuna. Ipak, uspjeli smo da nakon odlično izvedenog prekida u finišu susreta dođemo do izjednačenja. Moramo izvući pouke iz ove utakmice kako bi se prpiremili da što kvalitetnije odigramo revanš susret, rekao je selektor Miličković. 

Isti rivali odigraće revanš meč za dva dana na terenu Trening kampa FSCG sa početkom u 15 časova.


Crna Gora – Rumunija 1:1

Podgorica, Stadion Trening kampa FSCF.

Sudija: Jovica Bojović (Crna Gora).

Strijelci
0:1 – Andrei (p) 68', 1:1 – Brković 80'+

Crna Gora: Lazar Živanović, Matija Drinčić, Andrej Pupović, Veljko Radenović, Lazar Radulović (Boško Brković), Abdel Osmanović, Egzon Dinoša (Andrija Krivokapić), Vaid Eminović (Slobodan Ivović), Danilo Šofranac (Marko Mrvaljević), Nikša Vujanović (Kenan Nikočević), Matija Račić (Ilija Vukotić). Selektor: Boris Miličković.

Rumunija: Šerban Aleksandru, Grigore Edurard (Arpentin Maksim), Vlad Antonio, Kiorean Marcel (Andrei Denis), Ardelan Laurentiu (Emanuel Dat), Štefanesku Vladut, June Aurel (Stan Klaudiu), Albu Konstantin, Bodea Aleksandru (Mitrušćuk Leonardo), Mitrea Vlad, Mitran Andrei.
Selektor: Kolceag Sorin.