Fudbaleri Mladosti upisali su ubjedljiv trijumf na gostovanju Petrovcu u premijernom meču 7. kola Telekom 1. CFL. „Romantičari“ su do trijumfa pod Malim brdom došli u drugom dijelu susreta, tokom kojeg su tri puta uspjeli da zatresu mrežu. Vrata odbrane domaćina otvorio je Raičević u prvom minutu nastavka, da bi do kraja Adrović i Novović ovjerili trijumf gostiju.

Mladost je sa nova tri boda zadržala drugu poziciju na tabeli, ali ima isti broj bodova kao Iskra koja je pred svojim navijačima minimalnim rezultatom savladala Bokelj. Jedini pogodak u Danilovgradu postigao je defanzivac Drinčić u 39. minutu susreta.

Dečić je u Tuzima savladao ekipu Sutjeske minimalnim rezultatom. Četvrti trijumf Tuzanima obezbijedio je Kuč koji je mrežu Nikšićana zatresao u 28. minutu susreta.

Rudar je kao domaćin osvojio samo bod u duelu sa ekipom Grblja, pa se Pljevljaci nakon sedam odigranih kola šampionata nalaze na 10. poziciji na tabeli. Jablan je u 11. minutu susreta donio prednost ekipi iz Radanovića, da bi u 65. minutu Melnunović pogodio za izjednačenje i postavio konačan rezultat susreta.

U derbiju začelja Lovćen je kao gost savladao ekipu Jedinstva. Cetinjani su do pobjede u duelu sa poslednjeplasiranom ekipom na tabeli došli zahvaljujući Pepiću i Jabučaninu koji su mrežu domaćina tresli u prvom dijelu susreta.

U posljednjem meču kola u nedjelju se od 18 časova na Gradskom stadionu u Podgorici sastaju Budućnost i Zeta.

Rezultati
Petrovac – Mladost 0:3
Raičević 46', Adrović 77', Novović 90'+3'
Rudar – Grbalj 1:1
Melunović 65' – Jablan 11'
Dečić – Sutjeska 1:0
Kuč 28'
Iskra – Bokelj 1:0
Drinčić 39'
Jedinstvo – Lovćen 0:2
Jabučanin 7', Pepić 39'

Nedjelja
Budućnost – Zeta 18.00h