Mlada reprezentacija Crne Gore remizirala je večeras bez golova sa odgovarajućom selekcijom Letonije u Jelgavi. Naša selekcija je tako izgubila i teorijske šanse da se nađe u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo - u doigravanje su se plasirali Češka i Belgija.

Crna Gora je odigrala veoma dobru utakmicu i u potpunosti nadigrala protivnika, ali uprkos velikom broju prilika nije uspjela da pronađe put do gola Letonaca. Gotovo nestvarno djeluje podatak da od 27 udaraca na gol protivnika nijedan nije završio u mreži danas raspoloženog golmana Zomerša.

- Kada napravite ovoliko prilika za gol, a ne dobijete utakmicu imate utisak kao da ste izgubili. Odlično smo kontrolisali igru i dali protivniku minimum prostora da pokaže šta zna - u prvom poluvremenu imali su samo jedan opasan pokušaj, u drugom ni to. Ipak, u napadu nismo bili pravi, jednostavno danas nismo mogli dati gol - rekao je nakon utakmice naš selektor Mojaš Radonjić, koji žali za propuštenom prilikom da se napravi bolji rezultat u ovim kvalifikacijama: - Pobjeda Belgije je otklonila sve dileme u našoj grupi. Čak ni da smo danas pobijedili, to bi bila pirova pobjeda jer ne bi smo mogli da uhvatimo drugo mjesto. Naše šanse su nakon poraza od Češke bile svede na minimum, čak i da nam je neko dao da sami pravimo računicu teško bi je napravili. Ostaje nam utakmica sa Belgijom. Mi smo motivisani da protiv jednog odličnog protivnika pokažemo da smo možda mogli i više u ovim kvalifikacijama.

Mlada reprezentacija Crne Gore će tako, peti put za redom, kvalifikacije završiti na trećem mjestu na tabeli, samo jedan stepenik ispod onog koje vodi u baraž. Posljednju utakmicu u ovom ciklusu kvalifikacija odigraće 7. oktobra protiv Belgije.


Letonija - Crna Gora 0:0

Olimpijski centar Zemgaleš, Jelgava

Sudija: Sergej Cinkevič (Bjelorusija)

Žuti kartoni
Kriljinš - Letonija
Adžović, Raspopović - Crna Gora

LETONIJA: Kristapš Zomerš, Vladislavš Sorokniš, Nikita Koljesovš, Devidš Dobrecovš (od 54. Kasparš Svarpuš, od 83. Reiniš Flaksiš), Jevgenijš Kazačokš, Eduardš Tidenbergš (od 72. Ingarš Stugliš), Vladislavš Gutkovskiš, Raiviš Jurkovsiš, Andrejš Kiriljinš, Viktorš Litvinskiš. Selektor: Dainiš Kazakevičš.

CRNA GORA: Marko Kordić, Deni Hočko, Andrija Vukčević, Boris Kopitović, Aleksandar Boljević, Marko Janković (od 70. Nebojša Kosović), Milan Vušurović, Aldin Adžović, Dušan Lagator, Luka Đorđević, Momčilo Raspopović (od 88. Velizar Janketić). Selektor: Mojaš Radonjić.