Jaka ljetnja oluja ispratila je večeras novi trening "A" reprezentacije Crne Gore, održan u sklopu priprema za utakmicu sa Rumunijom.

Naša najbolja selekcija je trenirala u kompletnom sastavu, a van glavne grupe igrača trenirao je samo Marko Baša koji je i dalje pod nadzorom medicinskog tima reprezentacije. Odličnu atmosferu nisu pokvarile ni obilne padavine koje su natopile pomoćni teren Trening kampa FSCG na Starom aerodromu.

Nakon duge pauze, Mladen Božović ne krije zadovoljstvo što je ponovo u taboru "hrabrih sokola". S obzirom na velike promjene koje je naša selekcija doživjela u prethodnih godinu dana njegovo iskustvo i kvaliteti će sigurno biti od velike koristi našem nacionalnom timu.

- Fenomenalan je osjećaj ponovo biti u reprezentaciji. Presrećan sam zbog činjenice da sam se ponovo u starom društvu. Pred nama je početak novog ciklusa kvalifikacija, dobili smo jednu grupu protivnika sa kojima možemo da igramo. Tu nema selekcija iz samog vrha evropskog fudbala. Startujemo protiv Rumunije, selekcije koju respektujemo ali sa kojom možemo da igramo. Daćemo sve od sebe da se sa ove utakmice vratimo neporaženi. Atmosfera u svlačionici je fenomenalna, svi jedva čekamo početak novog ciklusa kvalifikacija. Ko god istrči na teren daće svoj maksimum - rekao je Mladen Božović.

Jedan od igrača sa najviše nastua u crvenom dresu je ispratio igre Rumunije na Evropskom prvenstvu i očekuje motivisanog protivnika. Uprkos tome, iskustvo podsjeća koliko je dobar start važan za uspjeh u kvalifikacijama.

- Pratio sam igre Rumunije na prvenstvu Evrope. I oni su napravili velike promjene - dobili su novog selektora i sigurno da će biti motivisani da počnu kvalifikacije kako treba i da se što bolje pokažu. Kao i oni, i mi u kvalifikacije ulazimo sa novim selektorom. Daćemo sve od sebe da se neporaženi vratimo iz Kluža. Iskustvo nas podsjeća koliko je bitno da se dobro počnu kvalifikacije - rekao je iskusni golman.

Zbog promjene termina treninga brifing za medije bio je odložen za kraj treninga, a FSCG je obezbijedio zvučni zapis intervjua sa Mladenom Božovićem koji možete preuzeti ovdje.

Naredni trening reprezentacije Crne Gore biće održan sjutra od 18.30 časova na Trening kampu FSCG. Brifing za predstavnike medija počeće u 18 časova.