"A" reprezentacija Crne Gore počela je večeras pripreme za utakmicu sa Rumunijom, prvu u kvalifikacijama za odlazak na FIFA Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Prva grupa pristiglih igrača trenirala je danas u svojoj bazi na Starom aerodromu, a na raspolaganju selektora Ljubiše Tumbakovića i stručnog štaba bili su golmani Mladen Božović i Milan Mijatović, zatim Stevan Jovetić, Marko Baša, Marko Simić, Žarko Tomašević, Marko Vešović, Filip Raičević, Vladimir Boljević, Damir Kojašević, Nemanja Mijušković, Aleksandar Šofranac, Nemanja Nikolić, Nikola Vukčević i Vladimir Jovović. Ostali igrači će se priključiti ekipi po završetku klupskih obaveza zakazanih za ovaj vikend.

- Radujemo se što smo nakon duge pauze ponovo na okupu. Jako smo motivisani i orni za rad. Dobar početak je važan, jer može usloviti dalji tok kvalifikacija. Igramo protiv vrlo jakog protivnika, koji je igrao na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Odigrali su vrlo čvrsto u veoma jakoj grupi, a poput nas, igrači će sigurno biti motivisani da se dokažu novom selektoru. Imamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo za meč, nadam se da će nas povrede zaobići i da ćemo ostvariti dobar rezultat - rekao je Marko Vešović, koji je danas proslavio 25. rođendan.

Naredni trening naša selekcija će odraditi u ponedjeljak u 18.30 časova na glavnom terenu Trening kampa FSCG u Podgorici. Brifing za predstavnike medija, na kojem će govoriti selektor Ljubiša Tumbaković počeće u 18 časova.