Mlađa ženska omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je nakon izvođenja jedanaesteraca od selekcije Makedonije u posljednjem kolu UEFA razvnojnog turnira koji je prethodnih dana održan u Bosni i Hercegovini. Susret je u regularnom toku završen rezultatom 1:1.

Naša selekcija na današnjem susretu pružila je dobru igru, bila bolja od protivnika, ali je za  trijumf nedostajalo koncentracije i preciznosti u samoj završnici.

Makednoke su dobro otvorile susret i došle do prednosti preko Čubrinovske u šestom minutu. To je bilo gotovo sve što je protivnik uradio tokom susreta, dok su na drugoj strani naše igračice stvorie veliki broj prilika.

Jednu od njih uspjela je da iskoristi Ana Trutić u 71. minutu čime je donijela remi našem timu. Makedonke su u penal seriji bile bolje – protivnik je slavio rezultatom 4:2 nakon izvođenja jedanaesteraca.

- Dobro smo igrali tokom cijele utakmice, bili smo bolji ali smo propustili da realizujemo veliki broj prilika. Ipak, bitno je da smo pokazali napredak, da smo bez devet igračica koje su otputovale sa Breznicom na kvalifikacije odigrali dobar turnir na kojem je rezultat bio u drugom planu. Ova generacija krajem oktobra igra kvalifikaconi turnir koji će se održati kod nas. Žao nam je što nam žrijeb nije bio naklonjen ali će ove djevojke dati sve od sebe da u kvalifikacijama koje nas očekuju napravimo iskorak u odnosu na prethodne cikluse, rekao je selektor Hadžiosmanović.


Makedonija – Crna Gora 1:1 (penali 4:2)

Vogošća, Stadion Hakija Mršo.

Strijelci

1:0 – Čubrinovska 6', 1:1 – Trutić 71'

Makedonija: Viktorija Pancurova, Anita Goceska, Elma Šemsović, Anastasija Mitrevska, Jana Čubrinovska (Tamara Jankoska), Mila Talevska (Pavlinka Nikolovska), Milena Stefanovska, Natalija Stojčevska, Biljana Kitanova, Hristina Kirova (Viktorija Ignjatovska), Rosana Dineva. Selektor: Astrit Merko.

Crna Gora: Milica Knežević, Aleksandra Popović, Ana Trutić, Maja Šaranović, Marija Knežević (Kristina Kovačević), Jelena Vujadinović, Andrea Vučić, Marija Roganović (Tamara Žižić), Stojana Filipović, Milena Lopičić (Milica Pavićević), Tamara Trpković. Selektor: Derviš Hadžiosmanović.