Pobjede u četiri utakmice petog kola Telekom 1. CFL koje su odigrane u subotu ostvarila su dva tima, Iskra i Bokelj, dok je derbi dana, duel Rudara i Zete, završen podjelom bodova.

Derbi meč subotnjeg programa petog kola šampiona odigran je u Pljevljima. Rudar je bio na pragu osvajanja tri boda, ali je u posljednjem minutu regularnog toka Šaleta Kordić pogodio mrežu Pljevljaka i anulirao prednost koju je domaćinu donio Vuković u 39. minutu susreta.

Bokelj je upisao ubjedljivu pobjedu na gostovanju u Tuzima. Kotorani su tri puta tresli mrežu domaćina – u strijelce su se upisali Nikezić, Macanović i Vučinić, dok je domaći tim u posljednjem minutu ublažio poraz preko Đuranovića.

Minimalan trijumf upisali su fudbaleri Iskre koji su u Danilovgradu odmjerili snage sa ekipom Lovćena. Pogodak vrijedan tri boda za izabranike Radisava Dragićevića postigao je Danko Kovačević u 74. minutu susreta.

Sutjeska je pred svojim navijačima osvojila bod u odmjeravanju snaga sa ekipom Grblja. Gosti iz Radanovića došli su do prednosti preko Manojlovića u 61. minutu, ali su Nikšićani brzo odgovorili i samo šest minuta kasnije došli do izjednačenja zahvaljujući Milošu Bakraču.

U nedjelju se na Gradskom stadionu u Podgorici od 19.00 časova sastaju dvije prvoplasirane ekipe na tabeli Budućnost i Mladost. Od 19.30 časova na stadionu Pod Malim brdom počinje duel Petrovca i Jedinstva.

Rezultati
Rudar – Zeta 1:1
Vuković 39' – Kordić 90'

Sutjeska – Grbalj 1:1
Bakrač 67' – Manojlović 61'

Iskra – Lovćen 1:0
Kovačević 74'

Dečić – Bokelj 1:3
Đuranović 89' – Nikezić 13', Macanović 59', Vučinić 80'

Nedjelja
Budućnost – Mladost 19.00h (TV prenos)
Petrovac – Jedinstvo 19.30h