Mlađa ženska omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od vršnjakinja iz Hrvatske nakon izvođenja jedanaesteraca u drugom kolu UEFA razvojnog turnira koji se održava u Bosni i Hercegovini. Susret je u regularnom toku završen rezultatom 1:1.

Hrvatska je put do mreže našeg gola uspjela da pronađe u Bučić u 17. minutu susreta, pa je ekipa Marije Margarete Damjanović na odmor između dva poluvremena otišla sa golom prednosti.

U nastavku susreta izabranice Derviša Hadžiosmanovića uspjele su da izjednače preko Maje Šaranović u 55. minutu, čime je i postavljen konačan rezultat susreta.

Pobjednik je odlučen izvođenjem jedanaesteraca a preciznije i srećnije su bile igračice Hrvatske koje su pogodile svih pet puta sa bijele tačke. Promašaj naše selekcije došao je u petoj seriji.

- Odigrali smo veoma dobru utakmicu, pogodili stativu pri rezultatu 0:0 a nakon toga u potpunosti parirali rivalu. Nije nas poremetio ni pogodak rivala pa smo nastavili da igramo u istom ritmu. Pozitivno je i to što smo parirali na fizičkom planu i bili agresivni. Takav pristup nam je donio izjednačenje, pa smo rutinski sačuvali neriješen rezultat do kraja susreta. Ostaje nam još duel sa Makedonijom u posljednjem kolu i pokušaćemo da oporavimo ekipu i pružimo još jednu dobru partiju, rekao je slektor Hadžiosmanović.

Naredni meč naša mlađa omladinska reprezentacija odigraće u subotu protiv vršnjakinja iz Makedonije.


Crna Gora – Hrvatska 1:1 (penali 4:5)

Vogošća, Stadion Hakija Mršo.

Strijelci
0:1 – Bučić 17', 1:1 – Šaranović 55'

Crna Gora: Ivana Pejović, Aleksandra Popović, Ana Trutić, Maja Šaranović, Milica Pavićević (Tamara Žižić), Marija Knežević, Jelena Vujadinović ((Jovana Vlahović (Milena Lopičić)), Andrea Vučić (Milica Varajić), Marija Roganović (Kristina Kovačević), Stojana Filipović, Tamara Tripković. Selektor: Derviš Hadžiosmanović.

Hrvatska: Lara Hanaček, Ana Bartolović, Dora Puseli Drezga, Lea Zdunić, Doris Tomić, Petra Pezeli (Slavica Glavota), Sara Bučić, Helena Spajić, Sara Šefer Hansen (Julija Kvesić), Laura Kopić, Karla Jedvaj.
Selektor: Marija Margareta Damjanović.