Kadetska reprezentacija Crne Gore remizirala je danas u Lohji sa odgovarajućom selekcijom Farskih Ostrva - 1:1. Remi je spriječio našu selekciju da se plasira u finale "Nordik opena" koje je zaslužila i igrom i zalaganjem na turniru.

Farska Ostrva su povela golom Jakobsena, koji je u 23. minutu iskoristio grešku Milića, ali je naša selekcija uspjela da uzvrati u finišu prvog poluvremena preko Grubača koji je u gol pretvorio precizno dodavanje Stanišića.

U nastavku je Crna Gora propustila nekoliko dobrih prilika, a najbolju je imao Grubač koji pet minuta prije kraja meča nije uspio da ubaci loptu u gol nakon oštrog centaršuta Kneževića...

- I danas smo pružili solidnu partiju. Stvorili smo nekoliko dobrih šansi koje nismo uspjeli da iskoristimo, bili smo mnogo bolji u polju, ali smo u prvom poluvremenu napravili par naivnih grešaka i omogućili protivniku da postigne gol. Na vrijeme smo izjednačili, ali je u drugom poluvremenu nedostajalo mirnoće pred golom Farana u ključnim momentima. Možda smo i platili ceh umoru igranja u ovakvom ritmu - rekao je naš selektor Boris Miličković.

Naša selekcija je grupnu fazu završila bez poraza - pobijedila je Island i remizirala sa Švedskom i Farskim Ostrvima. Ipak, Island je grupnu fazu završio sa dvije pobjede i izborio finale sa Danskom, dok će Crna Gora za treće mjesto igrati sa Norveškom.

- Šteta je što nismo pobijedili i izborili finale, ali nije bilo lako igrati protiv ekipe koja se samo branila. Očekuje nas utakmica za treće mjesto i odlična selekcija Norveške, pa ćemo sjutrašnji dan iskoristiti za oporavak i pripremu ekipe - rekao je Miličković.

Meč za treće mjesto na programu je u utorak, sa početkom u 15 časova.


Farska Ostrva - Crna Gora 1:1 (1:1)

Stadion "Harjun Urheilukenta", Lohja

Strijelci
1:0 - Jakobsen 23'
1:1 - Grubač 40'

Žuti karton
Knežević - Crna Gora

Farska Ostrva: Bardur Rejnatrod, Sjurdur Pauli Nilsen, Gundur Petersen Elingsgard, Asbjorn Hedinson, Frodi Petruson Rasmusen, Dan Frodason, Simun Solhejm (Filp Lida), Lukas Grena Gising (Solvi Sigvardsen), Pol Jakup Lundsbjerg (Hanus Sorensen), Jogvan Petersen, Torur Jakobsen (Elias El Mustaž). Selektor: Aki Johansen.

Crna Gora: Vuko Vujović, Matija Drinčić, Nemanja Petrović, Srđan Krstović (Ivan Vujačić), Stefan Milić, Anto Babić, Miloš Brnović, Nikola Stanišić (Marko Rakonjac), Petar Pavlićević (Stefan Knežević), Danilo Pešukić (Vasko Stojković), Sergej Grubač. Selektor: Boris Miličković.