Kadetska reprezentacija Crne Gore remizirala je sa vršnjacima iz Slovenije rezultatom 1:1 u meču posljednjeg kola memorijalnog turnira “Miljan MIljanić” koji je držan u Srbiji.

Izabranci Borisa Miličkovića odigrali su danas dobar meč, u kojem su pored postignutog pogotka imali još nekoliko dobrih prilika da dođu do trijimfa.

Prvu priliku naši kadeti imali su u 13. minutu susreta kada je Rakonjac prebacio loptu glavom preko gola nakon dobrog ubacivanja Roganovića. Rakonjac se u 28. minutu našao u ulozi asistenta – odličnim dodavanjem naš napadač je izbacio u prvi plan Stanišića koji nije uspio da materijalizuje situaciju jedan na jedan sa protivničkim golmanom.

Protivnik je imao priliku da dođe do predosti u 36. minutu susreta ali je Popović odličnom intervencijom uspio da ispravi grešku Babića.

Na samom startu nastavka Brnović je nakon odličnog dodavanja Drešaja izašao sam na protivničkoh golmana koji je ipak uspio da zaustavi pokušaj našeg veziste.

Slovenija je u 56. minutu uspjela da dođe do prednosti zahvaljujući Jakupoviću koji je strahovitim udarcem sa 20. metara poslao loptu ispod prečke našeg gola.

“Sokoli” su do izjednačenja došli u 76. minutu preko Pavlićevića koji je iskoristio dodavanje Vujanovića i preciznim udarcem lijevom nogom postavio konačan rezultat susreta.

- Utakmica sa Slovenijom je bila još jedna dobra provjera za nas. Igralo se otvoreno na obije strane pa je stvoreno dosta prilika za postizanje golova. Uspjeli smo da se izdignemo nakon primljenog gola i dođemo do izjednačenja, ali ostaje žal što nismo iskoristili tri zicera do kojih smo došli nakon izgrađenih akcija. Ipak, kada se uzmu u obzir i šanse koje je imala Slovenija mislim da je neriješen rezultat najpravedniji, rekao je selektor Miličković.


Slovenija – Crna Gora 1:1

Stara Pazova, Trening kamp FS Srbije.

Sudija: Nemanja Gajdobarski (Srbija).

Strijelci
1:0 – Jakupović 56, 1:1 – Pavlićević 76

Žuti kartoni
Vujanović, Roganović – Crna Gora

Slovenija: Domen Gril, Žan Trontelj, Maj Mitendorfer, Dušan Stojanović (Simon Gregorin), David Zec, Almin Kurtović, Maj Rorič, Aljoša Matko (Marsel Stare), Adam Jakupovič, Gal Švajger, Egzon Kreziu (Elian Demirovič). Selektor: Argon Šalja.

Crna Gora: Balša Popović, Džonatan Drešaj, Stefan Milić (Velimir Vlahović), Anto Babić, Miloš Brnović (Ljubo Kovačević), Marko Rakonjac, Nikola Stanišić, Bojan Roganović, Petar Pavlićević, Ivan Vujačić (Nemanja Petrović), Mirza Đurđević (Nikša Vujanović). Selektor: Boris Miličković.