Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je od vršnjaka iz Hrvatske rezultatom 2:1 u meču prvog kola memorijalnog turnira „Miljan Miljanić“ koji se održava u Srbiji.

Naša selekcija odlično je započela meč, rano došla do prednosti ali je u finišu prvog dijela dozvolila rivalu da izjednači a kasnije i da u potpunosti preokrene rezultat u svoju korist.

Prva opasna akcija pred golom Hrvatske rezultirala je pogotkom izabranika Borisa Miličkovića. U kaznenom prostoru „vatrenih“ nepropisno je zaustavljen Pešukić. Udarac Stanišića sa „kreča“ odbranio je Kotarski ali je na odbijenu loptu prvi stigao Rakonjac i poslao je u nebranjenu mrežu.

Hrvatsi u u finišu poluvremena preuzeli inicijativu i uspjeli da dođu do izjednačenja. U 37. minutu Palaversa je odlično prošao po lijevoj strani, ubacio loptu u kazneni prostor gdje je spremno dočekao Šego i udarcem glavom sa sedam metara savladao našeg čuvara mreže. Samo četiri minuta kasnije Bajić nije uspio da kruniše odličnu akciju svog tima – vezista „vatrenih“ pogodio je stativu našeg gola.

Hrvati su u 56. minutu zarpijetili preko Hanuljka koji je izašao sam na Popovića ali je naš golman dobrom intervencijom zaustavio pokušaj protivničkog napadača. Ipak, Popović nije mogao ništa nakon slobodnog udarca koji je u 69. minutu izveo Mikulić – lopta je nakon njegovog udarca sa ivice kaznenog prostora zahvatila jednog od igrača u živom zidu, promijenila pravac i odsjela u mrežu našeg gola.

- U prvih pola sata igre djelovali smo sasvim korektno i imali prednost, ali kako je utamica odmicala dolazilo je do pada na fizičkom planu, pa je protivnik preuzeo inicijativu i stvorio nekoliko dobrih situacija i preokrenuo rezultat. Sve u svemu, ovo je bila teška utakmica za nas ali i dobra provjera protiv kvalitetnog protivnika i iskustvo više za naše igrače koje moramo oporaviti i pripremiti za duel sa Srbijom koji se igra već sjutra, rekao je selektor Miličković.

U drugom kolu turnira naši kadeti odmjeriće snage sa domaćinom, selekcijom Srbije.  


Crna Gora – Hrvatska 1:2

Stara Pazova, Stadion SC FS Srbije.

Strijelci
1:0 – Rakonjac 7', 1:1 – Šego 37', 1:2 – Mikulić 59'

Žuti kartoni
Radić, Šego – Hrvatska

Crna Gora: Boran Dizdarević (Balša Popović), Džonatan Drešaj, Nemanja Petrović, Ivan Mićunović (Ivan Vujačić), Stefan Milić, Anto Babić, Miloš Brnović (Mirza Đurđević), Marko Rakonjac, Nikola Stanišić (Ljubo Kovačević), Petar Pavlićević (Velimir Vlahović), Danilo Pešukić (Nikša Vujanović).

Hrvatska: Dominik Kotarski, Petar Mikulić, David Čolina, Josip Šutalo, Stipe Radić, Ante Palaversa, Leon Kreković (Josip Mitrović), Marko Hanuljak, Antonio Trogrančić, Mikele Šego (Silvio Goričanin), Jurica Bajić (Matej Vuk).