Fudbaleri Rudara pobjednici su Kupa Crne Gore za sezonu 2015/16. Izabranici Dragana Radojičića bili su večeras u finalnom meču nakon izvođenja penala bolji od ekipe Budućnosti - meč koji je nakon produžetaka završen bez pogodaka u penal seriji riješen je rezultatom 4:3 u korist Pljevljaka.

Jubilarno deseto izdanje najmasovnijeg takmičenja završeo je pobjedom najtrofejnije ekipe u ovom takmičenju - Pljevljaci su večeras po peti put nastupili u finalnoj utakmici Kupa i osvojili četvrti trofej. Rudar je tako ponovio rezultat iz 2010. godine i prvog okršaja dva tima u finalnom meč u Kupa kada je savladao Budućnost rezultatom 2:1.

Utakmica koju je obilježila oprezna igra oba rivala nije donijela veliki broj prilika. "Plavo-bijeli" iz Podgorice su na samom startu bili prinuđeni da mijenjaju - zbog povrede je već u trećem minutu igru napustio Pajović, što je u utakmici koja je traja 120 minuta bio problem za trenera Miodraga Vukotića.

Gosti su prvi zaprijetili preko Ivanovića ali je lopta nakon njegovog udarca iz povoljne pozicije orkznula prečku gola koji je čuvao Ljuljanović. Budućnost je odgovorila u finišu prvog dijela preko Raspopovića ali je desni bek podgoričkog tima loptu iz izgledne pozicije poslao pored stative protivničkog gola.

Prvu šansu u nastavku imala je Budućnost, i to u samom finišu, ali je Vušurović nakon dobre akcije i odlaganja Đalovića "mlako" šutirao i omogućio Radanoviću da bez većih problema sačuva mrežu. Produžeci nisu donijeli uzbuđenja pred oba gola, pa je pobjednika odlučio penal rulet.

Više sreće, koncentracije i snage imali su fudbaleri Rudara koji su četiri puta bili precizni sa "kreča". Junak je bio golman Radanović, koji je nakon što je Ljuljanović u trećoj seriji odbranio udarac Alića, uspio da u četvrtoj seriji zaustavi pokušaj Raičkovića, zatim sam matira protivničkog čuvara mreže i na kraju u petoj seriji da odbrani šut Vušurovića za veliko slavlje igrača i navijača tima iz Pljevalja.

Rudar će kao osvajač Kupa Crne Gore igrati u kvalifikacijama za Evropa ligu, koje će početi u drugom kolu.


Budućnost - Rudar 0:0 (penali 3:4)

Podgorica, Gradski stadion.

Gledalaca: 6000.

Sudija: Miloš Novović (Podgorica).

Žuti kartoni
Živković, Nestorović, Božović  - Rudar

Budućnost: Damir Ljuljanović, Mihailo Tomković, Nikola Vukčević, Marko Burzanović (Vule Vujačić), Tomislav Pajović (Filip Mitrović), Miloš Raičković, Momčilo Raspopović, Ivan Pejaković, Deni Hočko (Milan Vušurović), Luka Mirković, Radomir Đalović.

Rudar: Miloš Radanović, Rjota Noma ((Ivan Knežević (Ivan Marković)), Ermin Alić, Denis Alfons Sopo, Ivan Ivanović, Miroje Jovanović (Draško Božović), Dušan Nestorović, Predrag Brnović, Stevan Reljić, Radule Živković, Nedjeljko Vlahović.