Mlađa kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je od vršnjaka iz Sjedinjenih Američkih Država minimalnim rezultaotm u prvom kolu međunarodnog prijateljskog turnira koji se održava u Zagrebu.

Izabranike Borisa Miličkovića koštala je neopreznost na samom startu utakmice, kada su napravili grešku u posljednjoj liniji koju je protivnik znao da iskoristi. U prvom minutu susreta Brković je pogriješio u dodvanju što je Rejna iskoristio i situaciju jedan na jedan sa našim golmanom riješio bez većih problema.

Naša selekcija bila je bliz izjednačenja već u sedmom minutu igre ali je Šofranac, nakon odličnog prodora i ubacivanja Vujanović, loptu sa pet metara poslao preko gola.

U drugom dijelu susreta "sokoli" su prvi zaprijetili - Vujović se dobro oslobodio čuvara, dodao loptu do Vujanovića koji je tukao preko gola sa 12 metara.

Amerikanci su bili blizu drugog pogotka u 54. minutu kada je Busio odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

- U današnjoj utakmici smo u pojedinim periodima prikazali dobru igru ali to nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat. Gol koji smo primili našom greškom u uvodnim trenucima utakmice je umnogome uticao na dalji tok igre. Pokušavali smo da kroz igru dođemo do gola protivnika, uspjeli smo da napravimo par dobrih šansi, ali je izostala realizacija. Takođe, u otvroenoj igri i Amerikanci su imali svoje šanse. Ovo je bila dobra provjera sa kvalitetnim protivnikom a nadam se da ćemo u naredne dvije utakmice prikazati bolju igru i ostvariti bolji rezultat, rekao je selektor Miličković.

Naredni meč naša mlađa kadetska reprezentacija igra u petak protiv selekcije Srbije od 18 časova.


SAD - Crna Gora 1:0

Zagreb, Stadion Špansko.

Sudija: Ante Čuljak (Hrvatska).

Strijelac
1:0 - Rejna 1'

Žuti kartoni
Maunsel - SAD
Pupović, Šofranac, Vujanović - Crna Gora

SAD: Damian Las, Piter Stroud, Aksel Alehandre (Đovani Alvarez), Đovani Rejna, Đanluka Busio, Malik Tilman (Maks Goegel), Keni Nilsen, Džulijan Gejns (Džoua Pinadat), Sebastian Anderson (Miki Maunsel), Skajler Smit, Žilbert Fuentes.

Crna Gora: Petar Radulović, Matija Drinčić, Andrej Pupović, Vaid Eminović, Balša Brković (Lazar Radulović), Egzon Dinoša (Luka Todorović), Petar Vukčević, Danilo Šofranac (Balša Dubljević), Veljko Radenović (Ilija Vujović), Aldin Ćatović, Nikša Vujanović.