Fudbaleri Budućnosti i Rudara odmjeriće snage sjutra veče na Gradskom stadionu u Podgorici u finalnoj utakmici Kupa Crne Gore za sezonu 2015/16. Dan uoči posljednje utakmice u najmasovnijem takmičenju o očekivanjima finalista govorili su kapiteni dva tima Radomir Đalović i Nedjeljko Vlahović, odnosno treneri Miodrag Vukotić i Dragan Radojičić.

Nedjeljko Vlahović, koji če igrati četvrto finale Kupa Crne Gore u karijeri, ističe da Rudar ima priliku da trijumfom završi sezonu na pravi način.

- Ovo nam je prilika da završimo sezonu na pravi način. Možda ovaj pehar nije bio prioritet na početku, ali kako su se dešavale stvari u prvenstvu postao je veoma bitan. Mislim da međusobni dueli iz prvenstva nemaju neki značaj, jer je ovo jedna utakmica, mnogo drugačija od svih dosadašnjih, rekao je Vlahović.

Iskusni napadač Budućnosti Radomir Đalović da je ekipa Budućnosti maksimalno spremna za sjutrašnji duel.

- Maksimalno smo spremni. Dosta smo napravili u drugom dijelu sezone i ako osvojimo Kup godina će biti uspješna. Finale je specifična utakmica, pogotovo što imamo veliki broj mladih igrača i što nam treba velika podrška. Kada sam dolazio imao sam u vidu ovu utakmicu, potajno sam se nadao i prvenstvu, tako da bi mi pobjeda mnogo značila, istakao je Đalović.

Dragan Radojičić prije par dana preuzeo je ekipu Rudara. Stručnjak koji je u crnogorskom fudbalu nizao uspjehe sa ekipama Rudara, Sutjeske i Budućnosti kazao je da neće biti previše promjena u redovima Rudara.

- Nisam bio u crnogorskom fudbalu godinu dana ali sam pratio dešavanja putem TV ekrana i razgovora sa prijateljima, tak oda sam imao uvid u dešavanja u ligi. Čudilo me šta se to dešava sa ekipom Rudara, ali mi je u isto vrijeme bilo drago da je Budućnost, jedan od mojih bivših klubova, stigla do finala Kupa. Ipak, nadam se da sjutra veče neće osvojiti trofej. Nisam do sada osvajao trofej pobjednika Kupa i nadam se da ću ga uz pomoć mojih igrača osvojiti sjutra veče, kazao je Radojičić.

Strateg Budućnosti Miodrag Vukotić ima priliku da osvoji prvi trofej u trenerskoj karijeri.

- Ako osovjimo trofej biće to veliki rezultat za ekipu i mene. Igrali smo lijep fudbal tokom cijele godine, napadački, za gol više i mislim da smo zaslužili da nas isprati što više navijača. Ne postoji strah, spremni smo za trofej i daćemo sve od sebe da ga osvojimo, zaključio je Vukotić.

Finalna utakmica Kupa Crne Gore igra se u četvrtak, 2. juna na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 20.30 časova. Biće otvorene Zapadna, Sjverna i Istična tribina stadiona, a ulaz je, osim u svečane lože, slobodan. Službena lica, koja će odrediti Komisija za takmičenje i Sudijska komisija, biće poznata u četvrtak.