Spuštena je zavjesa na desetu sezonu takmičenja u Telekom 1.CFL, a kako je šampionska trka završena ranije trijumfom Mladosti posljednje prvenstveno kolo najveću dramu je donijelo u borbi za opstanak.

Na kraju se u drugoligaški rang seli Mornar, uprkos pobjedi nad novim šampionom u gostima (1:0). Barani su slavili u Podgorici golom Đurovića u 39. minutu, ali je to bilo dovoljno samo da se izjednače po broju osvojenih bodova sa ekipom Petrovca koja ima bolji skor u međusobnim utakmicama. Petrovac je bod vrijedan baraža osvojio protiv Rudara u Pljevljima (1:1) golom Bulatovića koji je u 62. minutu odgovorio na gol Ivanovića iz prvog poluvremena.

U baraž će i Iskra koja je u Kotoru savladala Bokelj sa 1:0 golom Kalezića u 55. minutu. Pod Vrmcem su tako oba tima slavila - Iskra novu šansu da ostane u društvu najboljih, a Bokelj prvi plasman u Evropa ligu u istoriji.

Nekada veliki derbi crnogorskog fudbala na Gradskom stadionu između Budućnosti i Zete odlučio je Vušurović, koji je jedini gol na utakmici postigao u 72. minutu.

Ubjedljivom pobjedom od svojih navijača oprostila se Sutjeska, koja je predvođena trostrukim strijelcem Zarubicom deklasirala Lovćen sa 4:1, ali i Dečić koji je kod kuće bio bolji od Grblja sa 3:1.


Rezultati

Mladost - Mornar 0:1
Đurović 39'

Rudar - Petrovac 1:1
Ivanović 28' - Bulatović 62'

Bokelj - Iskra 0:1
Kalezić 55'

Budućnost - Zeta 1:0
Vušurović 72'

Sutjeska - Lovćen 4:1
Milovac 25', Zarubica 38',54',81' - Perutović 12'

Dečić - Grbalj 3:1
Ljuljđuraj 14', Camaj 57', Đukić 71' - Dragićević 62'(p)