"A" reprezentacija Crne Gore savladala je večeras naš "B" tim sa 2:0 u revijalnoj utakmici odigranoj večeras u Podgorici. Meč je imao i humanitarnu dimenziju pošto će sav prihod od prodaje ulaznica biti poklonjen štićenicima Doma za nezbrinutu djecu "Mladost" iz Bijele i Zavoda "Komanski most" iz Podgorice.

Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđenja - "A" selekcija je, po očekivanju, imala dominantan posjed lopte i stvorila nekoliko dobrih prilika, ali Kojašević, Bećiraj i Savićević nisu uspjeli da savladaju Petkovića. "B" tim je prijetio uglavnom iz prekida, ali je i Poleksić bio siguran i skoncentrisan.

Prvu pravu šansu u nastavku imali su "bijeli" preko Zarubice, koji je nakon greške Jankovića prošao pored golmana Mijatovića i umjesto gola pogodio štopera Mijuškovića. Meč-viner za ekipu selektora Tumbakovića bio je Stefan Mugoša koji je prvo u 78. minutu izborio penal (u gol ga je pretvorio Zorić), a potom u sudijskoj nadoknadi i sam zatresao mrežu "B" reprezentacije nakon nekoliko odličnih finti.

- Ono što smo očekivali, to smo i vidjeli - veliku grupu igrača, među kojima i neke koje nismo mogli da najbolje ispratimo u  minulom periodu. Na momente je bilo dobro, na momente je bilo i početničkih grešaka, ali sve je to proces. Dvije pripremne utakmice u martu i ove dvije utakmice daće mi dovoljno informacija da na pravi način zaokružim selekciju koja će početi kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo - rekao je nakon meča selektor "A" tima Ljubiša Tumbaković.

Našu najbolju selekciju sjutra očekuje trening rekuperacije, a u petak će otputovati za Antaliju gdje će u nedjelju 29. maja odigrati prijateljsku utakmicu sa Turskom.


CRNA GORA "A" - CRNA GORA "B" 2:0 (0:0)

Gradski stadion, Podgorica

Sudija: Milovan Milačić (Crna Gora)

Strijelci
1:0 - Zorić 78'(p)
2:0 - Mugoša 90+2'

CRNA GORA "A": Poleksić, Stojković, Šofranac, Simić, Tomašević, Šćekić, Kosović, Vešović, Savićević i Bećiraj. Igrali još: Mijatović, Volkov, Raičević, Mugoša, Marušić, Janković, Mijušković, Kašćelan, Zorić i Jovović.
Selektor: Ljubiša Tumbaković.

CRNA GORA "B": Petković, Klimenta, Kopitović, Radišić, Vico, Hočko, Lagator, Adžović, Jovanović, Grbović i Kordić. Igrali još: Ličina, Raspopović, Alić, Zarubica, Vušurović, Burzanović.
Selektor: Mojaš Radonjić