Dan uoči odigravanja revijalne utakmice između „A“ i „B“ reprezentacija Crne Gore konferenciju za novinare održali su selektori dva tima Ljubiša Tumbaković i Mojaš Radonjić.

Iskusni stručnjaci govorili su o razlozima organizovanja ovakvog susreta, igračima koji su se našli na oba spiska i ciljevima koje imaju pred sjutrašnji duel.

- Biće ovo prilika da vidimo veću grupu igrača, koja je interesantna za A selekciju. Iz tog razloga je i organizovana ova utakmica, koja ima humanitarni, ali i selektivni momenat. Velika grupa igrača iz ovjektivnih razloga neće biti u funkciji okupljanja, ali će druga dobiti prostor i biti na skeneru selektora B selekcije Mojaša Radonjića i stručnog štaba A selekcije. Očekujem interesantnu i dopadljivu utakmica, korektnu i fer, rekao je selektor Tumbaković.

Selektor našeg nacionalnog tima istakao je da će stručni štab podijeliti minutažu igračima vodeći računa o zdravlju i činjenici da je već u nedjelju duel sa Turskom.

- Puno toga se promijenilo i maltene nakon svakog treninga pravimo korekcije. Vodimo računa, prije svega o zdravlju igrača, a imajući u vidu da u nedjelju igramo novu utakmicu. Na poziciji desnog beka imamo veću grupu igrača, a želimo da ih sve vidimo kroz proces igre. Iz tog razloga će Emrah Klimenta igrati za B reprezentaciju jer želimo da i Filip Stojković, koji je u A selekciji, igra što više, ali i da Klimenta dobije dovoljno vremena, kazao je selektor „hrabrih sokola“.

Selektor B reprezentacije Mojaš Radonjić ističe da je sjutrašnja utakmica podređena ciljevima A reprezentacije.

- Tako ćemo da sastavimo ekipu, da vidimo koliko neki igrači mogu i koji je to nivo. Bitna je A reprezentacija i utakmica je zbog toga organizovana. Iza nas u mladoj reprezentaciji je godina takmičenja, znam svaki igrač koliko može i zato je nama utakmica manje bitna nego A selekciji, koja je imala tek jedno okupljanje. Igrači iz B selekciji imaju šansu da dobrom igrom zasluže poziv i pređu u redove A reprezentacije, rekao je Radonjić.

Oba selektora pozvala su navijače da u što većem broju dođu na stadion, uživaju u dobroj fudbalskoj predstavi ali i da kupovinom ulaznica pomognu štićenicima Dječijeg doma „Mladost“ iz Bijele i Zavoda „Komanski Most“ pošto će kompletan prihod od prodaje ulaznica FSCG uplatiti na račun ove dvije ustanove.

Revijalna utakmica između „A“ i „B“ reprezentacija Crne Gore igra se u srijedu, 25. maja 2016. godine na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 20.15 časova.