Kolo prije kraja Telekom 1.CFL borba za opstanak u prvoligaškom društvu daleko je od završene - "fenjeraš" Mornar je kod kuće savladao Grbalj sa 3:1 pa sada ima samo bod zaostatka u odnosu na Iskru, odnosno dva u odnosu na Petrovac koji trenutno orbitriraju u zoni baraža.

Grbalj je prvi stigao do gola u Baru preko Zorice, ali su domaći igrači više željeli pobjedu i zasluženo slavili golovima dvostrukog strijelca Leverde i Bogdanovića. Mornar, koji je tako stigao do 30 bodova u sezoni, u posljednjem kolu gostuje Mladosti koja je već proslavila šampionsku titulu.

Iskra je na Stadionu braće Velašević prokockala veliku priliku da izbjegne direktno ispadanje u niži takmičarski rang. Danilovgrađani su vodili protiv Sutjeske od 35. minuta golom Kovačevića, ali je Kordić u četvrtom minutu sudijske nadoknade izjednačio na 1:1 i šokirao domaćina koji će se za opstanak boriti u Kotoru protiv Bokelja.

U teškoj situaciji je i Petrovac koji je danas poražen od Budućnosti sa 1:0. Gol odluke postigao je Mirković u 85. minutu, pa nekadašnjeg osvajača Kupa Crne Gore u najbolje slučaju čeka baraž za opstanak. Petrovčani u posljednjem kolu gostuju u Rudaru, koji je danas u Pljevljima bio bolji od novog šampiona Crne Gore, ekipe Mladosti sa 3:2.

Rudar je do objede stigao golovima Kneževića, Ivanovića i Jovanovića, a novom šampionu nisu bila dovoljna ni dva gola najboljeg strijelca Telekom 1.CFL Šćepanovića da izbjegne poraz.

Zahuktala se i borba za Trofej Radija Crne Gore, koji naš najstariji elektronski medij dodjeljuje najboljem strijelcu lige. Najboljeg igrača Mladosti, koji je stigao do kote 19 golova u prvenstvu, u stopu prati najbolji strijelac Zete Darko Bjedov koji je danas, takođe, postigao dva gola u porazu od Bokelja (3:2).

Najviše zadovoljnih danas je bilo na Cetinju gdje su Lovćen i Dečić proslavili opstanak u društvu najboljih. Lovćen je slavio sa 2:1 i izjednačio se sa timom iz Tuzi na 36 bodova, četiri više od opasne zone.


Rezultati

Mladost - Rudar 2:2
Šćepanović 48',79' - Knežević 34', Ivanović 39', Jovanović 82'

Petrovac - Budućnost 0:1
Mirković 85'

Mornar - Grbalj 3:1
Leverda 24',39', Bogdanović 88' - Zorica 6'

Lovćen - Dečić 2:1
Perutović 1',20' - Đukić 44'

Zeta - Bokelj 2:3
Bjedov 16',39' - Đenić 28', Todorović 32',37'

Iskra - Sutjeska 1:1
Kovačević 35' - Kordić 90+4'