Mladost je novi šampion Crne Gore! Tim Nikole Rakojevića pobijedio je večeras Budućnost sa 2:1 na terenu najvećeg rivala za titulu i zasluženo osvojio prvu šampionsku krunu u svojoj istoriji. Dva kola prije kraja Telekom 1.CFL Mladost ima čak deset bodova prednosti u odnosu na gradskog rivala čime je šampionska trka i zvanično završena.

Do 21. pobjede u sezoni Mladost je stigla golovima Đurišića u 34. i Kokota u 78. minutu, dok je jedini gol za domaćina postigao Raspopović u 51. minutu. Budućnost je, uprkos porazu, sačuvala tri boda prednosti u odnosu na trećeplasirani Rudar, koji je pred svojim navijačim poražen od "fenjeraša" Mornara sa 1:0.

Pobjedu Baranima pod Golubinjom donio je Vučinić golom u 31. minutu, iako su Pljevljaci u 74. minutu imali idealnu priliku da izjednače. Ipak, golman Radanović je prvi put ove sezone bio neprecizan sa 11 metara, pa gosti sanjaju da u posljednja dva kola mogu izbjeći direktno ispadanje u Drugu ligu.

Na ruku Mornara ide i poraz Iskre u Tuzima. Dečić je slavio golovima Camaja i Đukića i udaljio se od baraža, dok je za tim iz Danilovgrada strijelac bio Burzanović. Petrovac je porazom u Kotoru (2:1) pao u zonu baraža, ali je zaostatak za Lovćenom, koji je danas poražen od Grblja u Radanovićima (2:0) ostao na samo jednom bodu razlike.


Rezultati

Rudar - Mornar 0:1
Vučinić 31'

Budućnost - Mladost 1:2
Raspopović 51' - Đurišić 34', Kokot 78'

Bokelj - Petrovac 2:1
Pejić 31', Đenić 85' - Marković 50'

Sutjeska - Zeta 0:0

Dečić - Iskra 2:1
Camaj 15', Đukić 45'(p) - Burzanović 73'

Grbalj - Lovćen 2:0
Tučević 3', Jablan 64'