U uvodnom meču 30. kola Rudar je pred svojim navijačima u derbiju kola savladao Budućnost. Podgoričani su imali priliku da trijumfom u Pljevljima ostanu na četiri boda zaostatka u odnosu na lidera ali nisu uspjeli da ostvare planove u duelu sa iskusnom ekipom Rudara. Brnović je načeo mrežu “plavo-bijelih” u 73. minutu da bi konačan rezultat susreta postavio Ivan Knežević u 89. minutu.

Mladost je iskoristila kiks Budućnosti i vratila sedam bodova prednosti u finišu šampionske trke. Izabranici Nikole Rakojevića do tri boda u duelu sa Bokeljom došli su u sudijskoj nadoknadi vremena – pogodak za pobjedu postigao je najbolji strijelac šampionata Marko Šćepanović.

Lovćen je na gostovanju u Baru ostvario važnu pobjedu u borbi za opstanak u elitnom društvu. Cetinjani su do tri boda došli zahvaljujući Vanji Tataru koji je mrežu “fenjeraša” zatresao udarcem sa bijele tačke u sudijskoj nadoknadi vremena.

Grbalj je upisao veliku pobjedu na gostovanju Isrki u Danilovgradu. Tim iz Radanovića do tri boda došao je golovima Zorice, Pavlovića i Kopitovića, dok je jedini pogodak za domaćina postigao Burzanović.

Trijumf u gostima ostvarila je i ekipa Sutjeske. Nikšićani su golovima Kordića i Zarubice savladali Petrova.

Zeta je bila ubjedljiva pred svojim navijačima u odmjeravanju snaga sa ekipom Dečića. Pobjedu Golubovčana potpisali su Klikovac, Kukuličić i Bjedov.

Rezultati
Rudar – Budućnost 2:0
Brnović 73, Knežević 89

Mladost – Bokelj 1:0
Šćepanović 90+

Zeta – Dečić 3:0
Klikovac 48, Kukuličić 62, Bjedov 83

Petrovac – Sutjeska 0:2
Kordić 58, Zarubica 76

Iskra – Grbalj 1:3
Burzanović 30 – Zorica 19, Pavlović 69, Kopitović 81

Mornar – Lovćen 0:1
Tatar (p) 90+