Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od selekcije Danske rezultatom 6:0 u prijateljskom meču koji je danas odigran na terenu Trening kampa FSCG u Podgorici.

„Sokoli“ nisu imali odgovor na dobru igru Danske, pogotovo u drugom dijelu susreta kada je protivnik uspio čak pet puta da pronađe put do mreže našeg gola.

Već u osmom minutu Danci su iskoristili prvu ukazanu priliku – Kaltoft je udarcem sa sedam metara matirao Pavićevića. Do odlaska na odmor gosti su imali još dvije prilike nakon ubacivanja iz ugla, ali su udarci Lauricena i Skova završili preko gola.

Grešku golmana naše selekcije u 55. minutu Kabongo je iskoristio da duplira prednost svog tima. Osam minuta kasnije Johanson je postigao treći pogodak za Dance udarcem sa pet metara, da bi u 65. minutu Markusen preciznim udarcem sa desetak metara po četvrti put matirao Pavićevića.

U posljednjih deset minuta Johanson i Markusen po drugi put su se upisali u strijelce i donijeli ubjedljivu pobjedu Dancima.

- Kao što pokazuje sam rezultat, Danci su bili bolji u svim segmentima igre. Poraz kao poraz za mene ne predstavlja problem, jer smo izgubili od boljeg, ali ono što je za brigu je način na koji smo primili ovako veliki broj golova. Bilo je previše početničkih grešaka zbog kojih smo kažnjeni, rekao je selektor Miljenović.

Revanš meč igra se u četvrtak na terenu Trening kampa FSCG sa početkom u 17 časova.


Crna Gora – Danska 0:6

Podgorica, Trening kamp FSCG.

Sudija: Marko Ćupić (Crna Gora).

Strijelci
0:1 – Kaltoft 8', 0:2 – Kabongo 55', 0:3 – Johanson 63', 0:4 – Markusen 65', 0:5 – Markusen 80', 0:6 – Johanson 86'

Crna Gora: Vojin Pavićević, Luka Malešević, Dušan Bigović (Nebojša Šćekić), Danilo Marković, Balša Banović, Vladan Kordić (Balša Sekulić), Kosta Aleksić (Admir Musić), Dejan Račić (Kristijan Vulaj), Meldin Drešković, Ilija Vukotić (Filip Markišić), Marko Miličković.

Danska: Peter Jensen, Oskar Bur, Žoel Kabongo, Gregers Lauricen, Oliver Kjegard, Mikael Anderson (Gustav Markusen), Daniel Skov (Kristijan Kudsk), Anders Drejer, Mads Emil Madsen (Jakob Johanson), Andreas Kaltoft, Marko Ramkilde (Mads Olsen).