Četiri kola prije kraja Telekom 1.CFL borba za prvo mjesto se otvorila - Mladost je u Nikšiću poražena od Sutjeske sa 2:1, dok je Budućnost pred svojim navijačima savladala "fenjeraša" Mornar sa 1:0 i prišla lideru na četiri boda zaostatka.

Mladost je u Nikšiću vodila do 74. minuta golom Raičevića, ali je uslijedio preokret u režiji Kordića i Zarubice koji su svom timu donijeli važne bodove u borbi za mjesto u Evropi naredne sezone. Nikšićani su ostali na četiri boda zaostatka za Bokeljom koji je pod Vrmcem savladao Rudar sa 1:0 golom Đenića.

Mladost će naredne srijede, u 30. kolu dočekati upravo Kotorane, dok Budućnost očekuje gostovanje u Pljevljima, dok se veliki podgorički derbi igra narednog vikenda na Gradskom stadionu pod Goricom.

Uprkos porazu u Podgorici Mornar je zadržao teorijske šanse da izbjegne direktno ispadanje iz Telekom 1.CFL, najviše zahvaljujući remiju Lovćena i Iskre na Cetinju (2:2). Domaćin je ima više od igre i veliku prednost do samog finiša, ali su Danilovgrađani golovima Đuranovića i Vučića uspjeli da osvoje važan bod u borbi za opstanak.

Važne pobjede u borbi za opstanak, obje na gostovanjima, upisali su Petrovac i Zeta. Petrovac je slavio u Tuzima sa 2:1, dok je Zeta istim rezultatom savladala Grbalj.

Ovim rezultatima borba za opstanak se potpuno otvorila, jer šesti (Zeta) i jedanaesti tim (Iskra) na tabeli sada dijele samo četiri boda.


Rezultati

Sutjeska - Mladost 2:1
Kordić 74', Zarubica 88' - Raičević 57'

Bokelj - Rudar 1:0
Đenić 19'

Dečić - Petrovac 1:2
Ljuljđuraj 38' - Kopitović 31'(p), Joboši 65'

Grbalj - Zeta 1:2
Dragićević 63' - Živković 25',57'

Lovćen - Iskra 2:2
Perutović 10', Ibrić 53' - Đuranović 78', Vučić 87'

Budućnost - Mornar 1:0
Đalović 86'