U finalu Kupa Crne Gore koje se igra 2. juna na Gradskom stadionu u Podgorici sastaće se ekipe Budućnosti i Rudara.

Budućnost je u dvomeču polufinala bila bolja od Lovćena, dok je Rudar eliminisao ekipu Bokelja.

Izabranici Miodraga Vukotića danas su remizirali sa Lovćenom na Cetinju u revanš meču – duel na Obilića poljani završen je rezultatom 1:1. Cetinjani su do prednosti došli u četvrtom minutu preko Markovića, da bi u 58. minutu Radomir Đalović zatresao mrežu domaćina udarcem sa bijele tačke. Budućnost je u prvom meču slavila trijumf rezultatom 2:0.

Rudar je nakon minimalne pobjede u prvom meču koji je odigran u Kotoru, savladao ekipu Bokelja i u revanšu koji je danas odigran u Pljevljima. Trijumf Pljevljacima donijeli su Marković i Ivanović koji su mrežu Kotorana tresli u 21. i 24. minutu susreta.

Rudar se po peti put plasirao u finale najmasovnijeg takmičenja, dok će Budućnost po treći put imati priliku da se bori za trofej. Pljevljaci u vitrinama imaju tri trofeja namijenjena pobjedniku Kupa, dok su „plavo-bijeli“ iz Podgorice jednom trijumfovali u finalnom meču.

Dva tima su imala priliku da odmjere snage u finalnom meču Kupa u sezoni 2009/10. Uspješnija je bila ekipa Rudara koja je trijumfovala rezultatom 2:1 – pogotke za Pljevljake postigli su Ranđelović i Igumanović, dok je jedini gol za Budućnost postigao Ilija Stolica.

Rezultat
Lovćen – Budućnost 1:1
Marković 4' – Đalović (p) 58'

Rudar – Bokelj 2:0
Marković 21', Ivanović 24'